• positief opvoeden

    OL

Inspiratie Workshop Positief Opvoeden

04-09-2017, 09:15 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 20 september 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

, Abcoude
Bibliotheek Abcoude
Abcoude

"Niet aankomen!", "Niet doen!", "Nee, zei ik!", "Nu moet je luisteren!"….. het zijn herkenbare en dagelijkse woorden die je als ouder gebruikt om je kind te willen bereiken.

Als ouder probeer je zo goed mogelijk je kind te leren welk gedrag acceptabel is en welk gedrag niet gewenst is. Dat zorgt er vaak voor dat je als ouder (onbewust) voortdurend aan het roepen bent wat je kind niet mag. Wat zou het opvoeden toch leuker worden als je niet voortdurend het negatieve gedrag van je kind hoeft te corrigeren. Het is tenslotte de wens van iedere ouder om het opvoeden zo leuk en gezellig mogelijk houden…..

Positief opvoeden

Iedere ouder kan dit! Sterker nog, iedere ouder doet dit eigenlijk al. Alleen zijn we ons dat nog te weinig bewust en zijn we nog té veel gefocust op het negatieve gedrag.

Door gefocust te zijn op datgene wat wel goed gaat, is er meer kans dat het gedrag van je kind (én van jou) daadwerkelijk positief verandert.

Een positieve benadering stimuleert jou en je kind op een eenvoudige manier het positieve gedrag te versterken. Het zal de band tussen jou en je kind nóg meer

versterken.

Tijdens deze inspirerende workshop ga je samen met andere ouders op zoek naar creatieve oplossingen, zodat jouw benadering uiteindelijk tot wederzijds positief gedrag zullen leiden.

• Leer het goede gedrag en ontwikkeling van je kind te benadrukken door op zoek te gaan naar positieve en effectieve 'opvoedmiddelen'.

• Ontdek hoe uitdagend en leuk positief opvoeden is en welke positieve effecten voor jou én je kind(eren) hieruit voortvloeien.

• Laat je inspireren door handige en creatieve tips van andere ouders, zodat je aan het einde van de avond met leuke (opvoed)ideeën naar huis gaat.

• Ontmoet andere ouders van De Ronde Venen en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen.

Deelname aan deze inspiratieworkshop is gratis (alleen na aanmelding). Je kunt je via de website ouderslokaal.nl aanmelden. Zien we jou ook woensdag 20 september a.s. om 20:00 uur in Abcoude?