• proefvaren tijdens open dag

    goverse

Open dag bij Kanovereniging De Ronde Venen

13-09-2017, 19:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 30 september 2017, 13:00 tot 16:30

Locatie:

Herenweg 196, Vinkeveen
Botenloods Kanovereniging
Vinkeveen

Op zaterdag 30 september van 13.00 uur tot 16.30 uur op de locatie Herenweg 196 in Vinkeveen.

Open dag:

Iedereen kan op deze middag kennismaken met de verschillende facetten van de kanosport. De kanosport is prima geschikt voor de recreatieve sportbeoefenaar waar de gezelligheid en plezier een grote rol spelen. Een aantal van de 90 leden staan klaar om enthousiast over hun sport te vertellen. Zo krijg je al snel smeuïge verhalen te horen over het varen in de Ardennen of welke woeste rivieren er tijdens de vakantie zijn bedongen. Ook de beleving van de eigen streek is vanaf het water heel anders en als kanovaarder kom je op plekken waar een ander niet kan komen.

Proefvaren en voorlichting:

Alle bezoekers (jeugd en recreanten) kunnen een stukje proefvaren. Hiervoor heeft de club diverse kajaks ter beschikking. Van zeer stabiele kajaks tot zee-kano's die minder stabiel zijn. In het begin wat wankel, maar eenmaal op snelheid ligt de kajak prima in het water. Het is belangrijk dat iedereen vaart in het juiste materiaal. De leden kunnen hier alles over vertellen. Verschillende boten kunnen worden uitgeprobeerd. Proefvaren kan vanaf de steiger bij de club en setje droge kleren is wel handig voor het geval dat….

Ook nieuwe jeugd is welkom:

Alle jeugd is welkom! Het enige dat nodig is een zwemdiploma. De club kan voor kajak en peddel zorgen. Hierdoor is de drempel om kennis te maken met het kanovaren laag. De jeugd vaart op de zaterdagochtend en verzamelt om 10.30 uur. De groep is erg enthousiast en heeft altijd veel plezier met elkaar. Al spelend worden de vaartechnieken geleerd. Aan het einde van het seizoen vinden de examens plaats. Voor de ouders is er de gelegenheid om mee te varen en/of te helpen met het begeleiden van de jeugdgroep.

Inlichtingen:

U kunt ook de website bekijken voor meer informatie: www.kvdrv..nl en natuurlijk op facebook : kano vereniging de ronde venen.

of voor telefonische inlichtingen 0297-287743.