• Caroline Ströer

Column Caroline Ströer: Sporthuis Abcoude

DE RONDE VENEN De hamer is gevallen. Er komt een nieuw sporthuis in Abcoude dat ongeveer 10 miljoen euro gaat kosten. Je zou bijna van je stoel vallen als je dat bedrag hoort en de meerderheid van de raad en het college lopen nu met open ogen de fuik in want het verhaal rammelt helaas.

Maar hoe heeft dit nu kunnen gebeuren? In eerste instantie zou er alleen een nieuw zwembad komen. Het oude zwembad Het Meerbad stond op een plaats waar de gemeente eigenlijk al jarenlang appartementen wilde bouwen. Dus het stond in de weg! Ik stond destijds pal achter de plannen voor een nieuw zwembad. Toen ik er kwam, moest ik denken aan het oude zwembad in Vinkeveen waar ik altijd goede herinneringen aan heb bewaard. Er heerste een gezellige en gemoedelijke sfeer al was het soms wat kneuterig maar dat heeft ook wel iets. Het zwembadpersoneel was altijd heel aardig en ik kende iedereen die achter de balie zat of daar rondliep want zo groot was dat bad nou ook weer niet. Ik heb er heel wat baantjes liggen.

Diezelfde sfeer hing ook in het voormalige Meerbad. Kleinschalig, gezellig en iedereen kent elkaar. Bovendien, en dat was niet onbelangrijk, had en heb ik nog steeds groot respect voor de stichting die zoveel geld ingezameld had voor een klein nieuw zwembad en waren er veel mensen die hen steunden. Maar ja, toen werd het opeens heel anders en kwamen er plannen voor een grootscheeps nieuw en modern sporthuis wat te maken had met het feit dat de oude Kees Bonzaal, sportzaal, aan zijn eind is. Ik vond het meteen al een vaag verhaal en anderen met mij wat ook al gauw bleek omdat al vrijwel meteen extra geld nodig was. Het kost allemaal weer een hoop belastingcentjes terwijl we al destijds een financieel fiasco met het Veenweidebad hebben meegemaakt. Super dat mensen voor een zaak strijden maar dan wel een zaak met een betrouwbaar plan!

Lunch bij The Green Duck geannuleerd

ABCOUDE Door onverwachte omstandigheden kan de lunch bij The Green Duck in Abcoude op 4 februari niet doorgaan.

Aangeschafte kaartjes kunnen worden ingeleverd bij het Servicepunt, Dorpszicht 22, waarna het geld wordt terug gegeven. Wie wil, kan meteen een nieuwe reservering maken voor de eerstvolgende lunch op maandag 1 april.