• Aangeleverd

Column Rosanne Kok

GROTE VERHALEN

De Column Grote Verhalen geeft een schets van gebeurtenissen die uit het leven zijn gegrepen. Alledaagse ontmoetingen en kleine avonturen kunnen aanleiding geven voor een Groot Verhaal.

Goede voornemens?

Het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zit er alweer op. Mooie tijd om de balans op te maken voor wat betreft de goede voornemens. Nog altijd op de goede weg? Of zijn de voornemens alweer ondergesneeuwd door de hectiek van alledag?

Ik had me voorgenomen vaker 'ja' te zeggen, ondanks dat er soms voldoende argumenten te bedenken zijn om iets niet te doen. Mijn voornemen was bedoeld om mijn comfortzone steeds een stukje verder op te rekken en om vaker spontaan iets geks/leuks/bijzonders te doen. Ik moet toegeven; dat lukt best aardig.

Zo deed ik vrijdag mee met Eilandgolf op de Vinkeveense Plassen terwijl ik nog nooit een echte golfclub in mijn handen had gehad en toen ik voor het eerst dit jaar de bel van de ijswagen hoorde, heb ik spontaan ijs gehaald. Ondanks dat de temperatuur op dat moment nog nauwelijks boven het vriespunt uitkwam. Daarnaast heb ik ja gezegd tegen een mini-vakantie naar Spanje - toen kwam de temperatuur hier trouwens ook niet boven het vriespunt uit – en volgde ik geweldige proeflessen Float Fit in het zwembad.

Toch pakte niet alles even goed uit. Ik zei ook ja tegen de aanschaf een sweater waarvan ik in de winkel al twijfelde. Maar ja, het was de laatste, in de sale en de verkoopster verzekerde me dat hij echt heel goed zat. Yes, een klassiekertje. Maar eigenlijk is hij gewoon te klein. Tja, die tegenargumenten zijn dus soms zo gek nog niet...

Nu maar hopen dat ik binnenkort 'ja' kan zeggen tegen een mooie deal op Marktplaats...

Rosanne Kok

Kinderkerkfeest

MIJDRECHT Op zondag 22 april is er weer een Kinderkerkfeest van de Protestantse Gemeente Mijdrecht.

Alle kinderen tot 12 jaar zijn met hun ouders, grootouders en andere belangstellenden van harte welkom.

Het feest begint om 16.00 uur en vindt plaats in De Rank, Prins Bernhardlaan 2. Deze keer gaat het over de jonge David die de reus Goliath versloeg.

De kinderen horen het verhaal, Ze zingen en bidden met elkaar en er wordt geknutseld.