• Aangeleverd

Column Rosanne Kok

GROTE VERHALEN

De Column Grote Verhalen geeft een schets van gebeurtenissen die uit het leven zijn gegrepen. Alledaagse ontmoetingen en kleine avonturen kunnen aanleiding geven voor een Groot Verhaal.

Vragenrondje

"Mevrouw, hoe komt u het nieuws te weten?", "En als u een afspraak heeft, gaat u dan lopend of met de fiets?", "En wat is het meest bijzondere verhaal dat u ooit geschreven heeft?''

Vorige week was ik te gast op de Jozefschool voor een interview met drie leerlingen. Dat vond de rest van de klas zo bijzonder dat ik gevraagd werd om even de klas in te komen en wat vragen van leerlingen te beantwoorden. Geweldig. De betrokkenheid was groots. Of ik weleens verdrietige verhalen moet schrijven. Of spannende verhalen. En wat juist mijn mooiste verhaal is. En mijn grootste. En of ik weleens een Bekende Nederlander geïnterviewd heb. En hoelaat ik 's ochtends op sta. Of ik weleens een vrije dag heb. En of ik naast mijn werk ook nog tijd heb voor hobby's. Ik genoot van de betrokkenheid van de kinderen en ik kan hen alleen maar aanmoedigen om in hun verdere levens vooral deze vragen te blijven stellen. Nieuwsgierig te zijn naar een ander en de wereld om hen heen.

"Mevrouw, wat voor cijfer geeft u uw werk?'' Wat een gave vraag. Ik aarzelde niet met het antwoord. "Een 9,5'', zei ik. "Mijn werk is heel afwisselend, echt elke dag anders. Ik mag in gesprek met heel veel leuke, inspirerende mensen die mooie verhalen vertellen. Bijna iedereen vind het leuk en bijzonder om in de krant te staan. En ik krijg leuke reacties op de verhalen die ik gemaakt heb. Dat alles maakt dat ik mijn werk wel een 9,5 durf te geven.'' Niet veel later ging er weer een vinger omhoog. "Maar mevrouw, wat is dan die halve punt die u niet zo leuk vindt aan uw werk? Anders zou u wel een tien geven?'' Stond ik even met mijn mond vol tanden. Scherpe vraag van die kleine wijsneus. Hij zette me wel even aan het denken. "Aan ieders werk zit wel iets'', antwoordde ik. "Als ik een tien zou geven, zou alles perfect zijn. Nu is er nog ruimte voor verbetering...''

Rosanne Kok

Tafeltennistoernooi

WILNIS Op vrijdag 18 mei organiseert Veenland tafeltennis een kennismakingstoernooi voor Ronde Veners van 18 jaar en ouder.

Dit heeft plaats in De Willisstee. Om kosten te besparen wordt 5 euro inschrijfgeld gevraagd. Aanmelden tot 14 mei via tafeltennisderondevenen@gmail.com.