• Aangeleverd

Rosanne Kok | Afscheid

De Column Grote Verhalen geeft een schets van gebeurtenissen die uit het leven zijn gegrepen. Alledaagse ontmoetingen en kleine avonturen kunnen aanleiding geven voor een Groot Verhaal.

Om maar direct met de deur in huis te vallen; dit is mijn laatste column voor het Witte Weekblad. Na vierenhalf jaar bij deze krant is het tijd voor een nieuwe stap.

Toch blijft voor mij veel hetzelfde. Ik ga naar een andere krant. Een heel bewuste keuze. Ik hou van het lokale nieuws en ik geloof ook in de kracht daarvan. Als je een willekeurig dagblad openslaat of het journaal aanzet, word je bijna letterlijk doodgegooid met alle ellende. Het is oorlog hier en natuurgeweld daar, verkrachting zus en ruzie zo. Al dat nieuws is ver van ons bed. En als 'gewone' mensen hier kunnen we daar o zo weinig aan doen. Terwijl het ons wel raakt en verdrietig maakt.

Dat kun je ook omkeren. Natuurlijk, de narigheid is er. Maar er is nog veel meer moois. En nog zoveel meer mooie mensen die allerlei initiatieven ontplooien om hun eigen leefomgeving en daarmee de wereld ietsjepietsje mooier maken. Of mensen met bijzondere verhalen, die inspireren en ideeën brengen. Bij dat soort initiatieven kun je aanhaken en heel concreet wél iets betekenen voor de wereld om ons heen. Ik geloof in die verhalen. En die verhalen wil ik maken. Mijn nieuwe stap geeft weer nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden om dat pad verder te bewandelen.

Voor nu ben ik dankbaar voor alle kansen die het Witte Weekblad mij geboden heeft. Dank aan de redactie voor alle ruimte die ik gekregen heb. Maar natuurlijk dank ik ook jullie, lezers. Zonder lezers geen krant. Mijn dank is groot.