Columns

Caroline Ströer: Tennis

VINKEVEEN Ik las dat de VLTV, de tennisvereniging Vinkeveen 50 jaar bestaat. Dat is niet niks en er is een groot feest gegeven met als herinnering aan vroeger een Dixielandband. Ik las op Wikipedia dat tennis al in de Middeleeuwen bestond.

Caroline Ströer: Legakkers

VINKEVEEN Eigenlijk is de term legakkers heel simpel: Je legt er wat op en wat leg je erop? De stukken veen die uit het water gehaald werden of gebaggerd werden. Dat veen moest dan drogen en daarna was het turf.

Caroline Ströer: Snippergroen

DE RONDE VENEN Toen ik voor de eerste keer de term 'snippergroen' las had ik geen idee waar het over ging. Snippers groen papier of zo? Nee dus. Het gaat om kleine en soms wat grotere stukjes gemeenteterrein. Maar waarom komt dat nu opeens aan de orde?

Caroline Ströer | Prinses Irenebrug

Hè, hè, eindelijk komt het huidige college bij zinnen in Uithoorn en hebben ze nu een goed ontwerp klaarliggen voor de Prinses Irenebrug zonder afsluiting voor auto's maar we hebben er wel tien jaar lang op moeten wachten!!!!

Caroline Ströer: Afval

Dit keer geen 'beladen' woord maar wel iets waar veel over gesproken werd en wordt want wat moet er gebeuren met de steeds groter wordende hoop afval? Ik heb ergens gelezen dat de berg afval die wij als consumptiemaatschappij produceren steeds groter wordt en dat is ook geen wonder.

Caroline Ströer: Duurzaamheid

DE RONDE VENEN De dossiers in het gemeentelijk archief worden volgens mij steeds dikker en uitgebreider en dan heb ik het vooral over de zogenaamde 'beladen' onderwerpen: het Sporthuis in Abcoude, Schiphol en Duurzaamheid. Want ook daar lopen de gemoederen hoog op.

Caroline Ströer: Schiphol

DE RONDE VENEN De problemen rond Schiphol worden steeds dramatischer. Al hebben Aalsmeer en Uithoorn nog meer overlast dan wij, toch wordt het bij ons ook een steeds groeiend probleem.

Caroline Ströer: Vogelvrijfestival

DE RONDE VENEN Toen ik las dat het Vogelvrijfestival haar tienjarig jubileum viert, moest ik denken aan de allereerste keer dat ik een interview had met de initiatiefnemers Maarten van der Greft en Dave van Nieuwkerk. Ik wist eigenlijk niet wat ik ervan moest denken.

Pagina's