Columns

Caroline Ströer: Schiphol

DE RONDE VENEN De problemen rond Schiphol worden steeds dramatischer. Al hebben Aalsmeer en Uithoorn nog meer overlast dan wij, toch wordt het bij ons ook een steeds groeiend probleem.

Caroline Ströer: Vogelvrijfestival

DE RONDE VENEN Toen ik las dat het Vogelvrijfestival haar tienjarig jubileum viert, moest ik denken aan de allereerste keer dat ik een interview had met de initiatiefnemers Maarten van der Greft en Dave van Nieuwkerk. Ik wist eigenlijk niet wat ik ervan moest denken.

Caroline Ströer: Pontje Nessersluis

DE RONDE VENEN Grappig dat als er over de pont Nessersluis wordt gesproken wij het altijd hebben over het 'pontje'. Oh, moet je naar Amstelveen? Ga je zeker met het pontje?

Bellopad

DE RONDE VENEN Heel wat commotie is ontstaan over het zogenaamde Bellopad. Waar gaat het nu eigenlijk over?

Caroline Ströer

Statushouders

DE RONDE VENEN Vroeger werd gesproken over asielzoekers. Nu is de term: Statushouders. Dat klinkt natuurlijk wat algemener hoewel de term asielzoekers in mijn ogen een beter woord is.

Caroline Ströer

Caroline Stöer | Kerstevent

Als de kersttijd aanbreekt wordt er altijd van alles georganiseerd. Dat loopt uiteen van concerten tot gezellige bijeenkomsten en activiteiten voor de jeugd. Vooral door kerken wordt veel georganiseerd en zo ook de Hervormde kerk in Wilnis.

Caroline Ströer | Zorgcentra

Verleden keer heb ik geschreven over het slopen van de basisscholen maar er is nog een instelling die op de nominatie staat om te verdwijnen. In ieder geval een aantal en dat zijn de zorgcentra. De gedachte erachter is dat mensen langer thuis moeten/kunnen blijven.

Caroline Stöer | Basisscholen verdwijnen

Eigenlijk was ik best verbaasd toen ik hoorde dat er vier basisscholen in Mijdrecht gaan sluiten. Het gaat dan om het Hoflandcomplex, de Trekvogel en Twistvlied. Bij het Hoflandcomplex komt wel een school maar een gedeelte van het terrein wordt voor andere doeleinden ingericht.

Pagina's