• Een impressie van de Vinkeveen Agenda

    Jaco Kroon

Agenda Vinkeveen, een echt hebbeding

21-10-2017, 17:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 21 oktober 2017, 16:46 tot zondag 31 december 2017, 16:46

Locatie:

, Vinkeveen
Vinkeveen
Vinkeveen

Wie kent ze niet ... Piet Wekker, Frans Leuter en Toon Piel? Bijnamen die in de vorige eeuw gebruikt werden in Vinkeveen. Of de Chocobron, de buik van Jellema, het gat van Bus en de Jordaan? Waar komen die Vinkeveense bijnamen vandaan en hoe zijn ze ontstaan?

In het nieuwe agendaboekje van Vinkeveen wordt een tipje van de sluier opgelicht. Maar dat niet alleen. In de agenda staan ruim 25 verhalen over Vinkeveen uit met name de jaren '50, '60 en '70. Over Patri Votum (Donkereind), het Patronaatsgebouw, De Schans, het oude Raadhuis, Gemaal 'De Ruiter', het Bondsgebouw en nog veel meer.

Lekker luchtig op papier gezet (door Jaap Meulstee, Cees Verrips en Jaco Kroon) en voorzien van veel fraaie foto's van weleer (met dank aan: nostalgisch Vinkeveen en Waverveen - Vinkeveen Promotion).

In het calendarium staan heel veel fraaie beelden van het huidige Vinkeveen en Waverveen, geschoten door Jaco Kroon (Pijl 14 grafisch ontwerp), die tevens verantwoordelijk is voor het gehele ontwerp.

De unieke combinatie van oud en nieuw maakt deze uitgave voor mensen die iets met Vinkeveen hebben tot een echt hebbedingetje. Want zeg nou zelf: welk dorp heeft er nu zijn eigen agenda? Hierdoor is het ook een leuk en origineel cadeau voor familie, die uit Vinkeveen vertrokken is. Er staat heel veel herkenbaars in.

Het boekje is voor slechts € 8,95 te bestellen via www.de-vinken.nl. Op de site kunt u alvast kijken hoe het eruit gaat zien. Aanstaande zaterdag 28 oktober gaan de leden van De Vinken in een groot gedeelte van Vinkeveen langs de deur om dit unieke boekje te verkopen. Heeft u ze gemist, dan is bestellen via de website ook goed mogelijk. De opbrengst is bestemd voor vernieuwing van het interieur van het clubgebouw.