Alzheimer Café Vinkeveen "Wanneer stop je, als je een diagnose Alzheimer hebt, met autorijden?"

19-12-2017, 11:10 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 18 januari 2018, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Futenlaan 50, Vinkeveen
Zorgcentrum Zuiderhof
Vinkeveen

De vraag of autorijden nog verantwoord is duikt elke weer op tijdens gesprekken met patiënten en hun naasten. Het rijbewijs lijkt soms het belangrijkste gespreksonderwerp. Het is ook een gevolg van de diagnose die iemand rechtstreeks in zijn of haar vrijheid belemmert.

Sinds begin 2010 mogen mensen met een diagnose zeer lichte of lichte dementie blijven autorijden. Daarvoor moeten zij wel een rijtest op de weg, met een deskundige van het CBR, goed doorstaan. Mensen met een matige of ernstige vorm van dementie zijn altijd ongeschikt voor het besturen van een motorrijtuig.

Erwin Veenboer van het Verkeerscollege Mijdrecht gaat hierover met u in gesprek.

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit thema en wilt u met ons van gedachten wisselen en ervaringen uitwisselen dan bent u van harte welkom op woensdag 10 januari in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen. De avond begint om 19.30 en eindigt om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan - de Baat (0297)230280 of per e-mail mantelzorg@stdb.nl.