• Bezoerkers Alzheimer Café

    Steunpunt Mantelzorg

Alzheimer Café Vinkeveen "Wat doet de mantelzorgmakelaar?"

31-01-2018, 10:30 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 14 februari 2018, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Futenlaan 50, Vinkeveen
Zorgcentrum Zuiderhof
Vinkeveen

De mantelzorgmakelaar is er voor de mantelzorger om diens leven weer in balans te brengen/ te krijgen zodat deze op de been blijft om goed voor de naaste en zichzelf te kunnen blijven zorgen.

Mantelzorgondersteuning kan in diverse vormen: gespreksgroepen, lotgenotencontact, ontspanning, respijt.

Hulp vragen is heel belangrijk Vooral als mensen elkaar de trouwbelofte hebben gegeven vinden ze het lastig om hulp/zorg te verzuimen, zelfs al kunnen ze het zelf (even) niet aan.

Mantelzorgers zorgen voor en maken zich zorgen. Zorgen doen ze op de automatische piloot waarbij ze tijd voor zichzelf vergeten in te plannen. Tijd nemen voor jezelf en je zorg bespreekbaar maken is heel belangrijk. Delen van zorg wordt dan gemakkelijker. Als de mantelzorger ondersteuning krijgt, kan hij/zij weer met plezier zorgen en dat komt de relatie met de naaste ten goede. Kwaliteit in de relatie is belangrijk.

Gastspreekster Ester Hoogkamp, Coördinator Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-de Baat gaat hierover met u in gesprek.

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit thema en wilt u met ons van gedachten wisselen en ervaringen uitwisselen dan bent u van harte welkom op woensdag 14 februari in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen. De avond begint om 19.30 en eindigt om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan - de Baat (0297)230280 of per e-mail mantelzorg@stdb.nl.

In de regio Utrecht zijn vijf Alzheimer Cafés actief. Informatie kunt u vinden op de website van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl.