Collecteweek Reumafonds

09-03-2018, 12:30 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 19 maart 2018, 00:00 tot zaterdag 24 maart 2018, 00:00

Locatie:

Vinkeveen
Vinkeveen

Kunnen we op uw steun rekenen tijdens collecteweek Reumafonds?

In de week van 19 tot en met 24 maart is de jaarlijkse collecteweek van het Reumafonds. Ook dit jaar zetten 50.000 vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma.

Collectanten komen langs om uw steun te vragen Met uw donaties helpt u onderzoeken te financieren die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. U helpt hiermee het dagelijks leven van 2 miljoen Nederlanders met reuma te verbeteren. Wilt u helpen collecteren? We zoeken nog collectanten voor onder andere Zuiderwaard in Vinkeveen, voor de Pijlstaartlaan en Dodaarslaan. Aanmelden kan via reumafondsvinkeveen@gmail.com.

Meest voorkomende chronische ziekte
Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumato?de artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Hoewel de kenmerken van reuma vaak onzichtbaar zijn, is de impact van de ziekte groot. Tweederde (69%) van reumapati?nten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.