• Logo van Verehalenkamer De Ronde Venen

    ontwerp TWEED
  • Oorspronkelijke gebouw Mariaoord met R.K. Kerk ernaast

    Elza Vis

Eindpresentatie Verhalenkamer Mariaoord

14-11-2017, 16:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 25 november 2017, 10:15 tot 11:45

Locatie:

Herenweg 69, Vinkeveen
Zaal `Welzijn´, hoofdgebouw Careyn/Mariaoord, 1e etage
Vinkeveen

Verhalenkamer De Ronde Venen presenteert haar eerste historische locatie Mariaoord: 'Over serviesgoed, een werkonderbreking en een Mariaoordspeld'. De Verhalenkamer luistert naar de verhalen en geeft zo een gebouw als Mariaoord een stem.

Op zaterdag 25 november 2017 kunt u de presentatie bijwonen. Het programma begint om 10.15 u in zaal 'Welzijn' op de eerste etage van het hoofdgebouw aan Herenweg 69 in Vinkeveen en bevat o.a. een stukje geschiedenis van Mariaoord in beelden, een bijdrage van de Historische Vereniging. Het hoogtepunt echter zijn de opgenomen gesprekken met oud-medewerkers van Mariaoord in de periode 1945-1990. Na afloop is er ruim de tijd om nog met elkaar na te praten in Brinkzicht, het restaurant op de begane grond van Mariaoord.

Meer info: Elza Vis van Binnenste-Buiten 06 23150498 elza@binnenste-buitenverhalen.nl

De Verhalenkamer is een initiatief van Stichting 'Verhalen horen overal' en mede mogelijk gemaakt door: Rabo Dichtbijfonds; Stichting Ronde Venen Fonds; Prins Bernhard Cultuurfonds; K.F.Hein Fonds; Gemeente De Ronde Venen; SC Johnson; Tweed, SVV-groep; Binnenste-Buitenverhalen.