• Gratis Fietsverlichtingscheck

    ANWB

Gratis fiets & E-bike verlichtingscheck bij het Repair Café Vinkeveen (i.s.m. ANWB en Smit Fietsen)

08-10-2017, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 16 oktober 2017, 10:00 tot 15:00

Locatie:

herenweg 63, Vinkeveen
De Broedplaats Vinkeveen
Vinkeveen

Op 16 oktober as van 10.00 tot 15.00 uur wordt er in de Broedplaats (Herenweg 63 te Vinkeveen) een Fietsveiligheidsactie gehouden. De wintertijd staat weer voor de deur, de dagen worden weer korter en donkerder. Fietsers en e-bikers (jong en oud) en met name scholieren zijn erg kwetsbaar in het verkeer, helemaal als ze fietsen of e-bikes zonder goede verlichting of reflectiemateriaal. Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met wel 20 procent.

Het Repair Café Vinkeveen (onderdeel van Tympaan-DeBaat) houdt daarom i.s.m. de ANWB Lichtbrigade en Smit Fietsen een fiets verlichtingscheck.

Iedereen (jong en oud) die een fiets of e-bike heeft kan op maandag 16 oktober as tussen 10.00 en 15.00 uur o.a. de verlichting gratis laten controleren door de vrijwilligers van het Repair Café. Daarnaast wordt ook gekeken naar andere veiligheidsaspecten, zoals de remmen en de zadelhoogte. Ook soepel lopende kettingen en kabeltjes zijn van belang (daarvoor zijn smeermiddelen van WD-40 beschikbaar)

Smit Fietsen uit Vinkeveen is deze dag bij de fiets en e-bike check aanwezig. Zij zijn er voor eventuele grotere reparaties en advies over fiets en e-bike technische zaken. Ook hebben zij enkele E-bikes bij zich voor informatie en proefritten.

Het Repair Café Vinkeveen doet mee met de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade om het fietsverkeer veiliger te maken, zo kan iedereen veilig en met goede fietsverlichting op pad als de dagen weer korter worden.

Dus, laat je fiets of e-bike checken op maandag 16 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur in de Broedplaats te Vinkeveen (herenweg 63).