• Kinderen in echtscheidingssituatie

    CJG DRV

Het CJG en Kwadraad organiseren de Spel- en praatgroep: Kinderen in echtscheidingssituatie (KIES)

27-10-2017, 14:10 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 november 2017, 13:30 tot 14:30

Locatie:

Hoofdweg 1, Mijdrecht
CJG De Ronde Venen
Mijdrecht

Je hoort het zoveel om je heen en plotseling zit je er zelf midden in, in een echtscheiding.

Voor iedereen is dit een heftige gebeurtenis en zeker voor de kinderen. Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of dat ze hun ouders weer gelukkig kunnen maken.

Het CJG de Ronde Venen verzorgt in samenwerking met het Pedagogisch Bureau Kwadraad de Spel- en praatgroep: Kinderen in echtscheidingssituatie (KIES)

Tijdens de groep leren kinderen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen. Ze kunnen verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en leren hun vragen en angsten te uiten. Door te oefenen met 'ik-boodschappen' leren ze om te gaan met conflicten. Zo ontstaat een gedragsverandering: kinderen krijgen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. In de groep vinden de kinderen herkenning bij elkaar en delen ervaringen met elkaar.

De groep wordt geleid door gecertificeerde KIES-coaches van Kwadraad.

Onderwerpen die besproken worden zijn: familie, emoties, (verstoorde) communicatie, concentratie en leren, veranderingen, omgangsregeling, nieuwe partners, gewijzigde invloed van beide ouders etc.

Voor wie is deze groep?

De training is voor kinderen van groep 4 tot en met 8 op de basisschool. LET op: Beide ouders moeten toestemming geven via een toestemmingsformulier. Neem contact op met ons als dit niet mogelijk is.

Praktische informatie

Geplande startdatum is half november 2017 bij voldoende aanmeldingen.

De spel- en praatgroep vindt plaats op woensdagmiddag van 13.30-14.30 uur in Mijdrecht, Hoofdweg 1. Er zijn acht bijeenkomsten.

Voor de plaatsing van uw kind in de groep zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden met de trainer.

Voor ouders vindt er voor de start van de training een bijeenkomst plaats op de Hoofdweg 1 in Mijdrecht vanaf 19.30. De datum wordt nader bepaald. Na afloop van de training vindt er met de ouders een nabespreking plaats.

Kosten

De training wordt gesubsidieerd door uw gemeente. Er wordt per kind een eigen bijdrage van 50 euro gevraagd. Wanneer ouders kunnen aantonen deze bijdrage niet te kunnen betalen zal er overleg met de gemeente plaatsvinden.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website: www.cjgderondevenen.nl/kies-training

Contact

Bij vragen of wanneer meer informatie nodig is kunt u contact opnemen met de coördinator van de trainingen via m.kraaijkamp@kwadraad.nl of via het algemene nummer van Kwadraad 088 - 900 4000.