• Het veenweidelandschap

    Catherine van de Graaf

IVN Winterwandeling om het Veen

06-11-2017, 14:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 18 november 2017, 09:30 tot 12:30

Locatie:

Ringdijk 4, Wilnis
Parkeerplaats Alg Begraafplaats Wilnis
Wilnis

Op zaterdagochtend 18 november kunt u meewandelen met IVN De Ronde Venen & Uithoorn in het Veenweidegebied. 1000 jaar geleden lag waar wij nu lopen een veenkussen van 9 meter dik! We wandelen op door de weiden en langs de riviertjes waarin we soms herinnerd worden aan dit veenkussen dat ons gebied tot een wildernis maakte. We wandelen op een bijzondere plek. Het gebied waar wij leven dankt zijn vorm én schoonheid aan de ontwikkeling én de bestrijding van het veen. Tijdens deze wandeling staan we twee keer stil bij de historie van de mensen en het veen.

Tijdens deze winterwandeling lopen we wel door, we willen immers op temperatuur blijven, maar af en toe besteden we aandacht aan onze omgeving. Ook in de winter is het heerlijk om buiten te zijn, te lopen, te kijken. De wandeling is ongeveer 9 km lang.

Verzamelen: 18 november 2017, 9:30 uur Parkeerterrein bij Algemene Begraafplaats, Ringdijk 4, Wilnis. Draag stevige waterdichte schoenen en warme kleding, neem een (warme) drank mee voor de "pauze".

Einde wandeling ongeveer 12.30