• Binary Data ojU6vAj66tY
 • De Poolse circusprinses Anna Jednorowicz

  Piet-Hein Out - circus photographer.com
 • Lokale zomerse sneeuwbuien met Jofri

  Piet-Hein Out - circus photographer.com
 • Direct uit het Osmeens Staatscircus: Duo White

  Piet-Hein Out - circus photographer.com
 • Reuzenpret in het Magic Circus.

  Piet-Hein Out - circus photographer.com

Magic Circus in Mijdrecht

17-05-2018, 12:21 | Lezersnieuws | Magic Circus

Datum:

dinsdag 29 mei 2018, 00:00 tot woensdag 30 mei 2018, 00:00

Locatie:

Hoofdweg 85B
Hoofdweg/P-Sportpark
Mijdrecht

Magic Circus, het Amsterdams Stadscircus, raast door het land met de nieuwe moderne voorstelling: ?Hoe dan?!?. Waar andere circussen blijven hangen in oubollige tradities met veren en zwaar geschminkte ?enge? clowns is het Magic Circus nieuwe wegen ingeslagen. Dit jaar is het intieme stadscircus service-gerichter dan ooit. Alles is veilig en safe met beveiliger Dave. Hij bewaakt de Magic Dome met zijn eigenwijze waakhonden. Dat is maar goed ook, want een clown die onderweg is naar Tirol, verdachte pakketjes, levende koffers en krachtpatsers uit het Osmeens Staatscircus moet je goed in de gaten houden. Nederlands enige reizende 6-masten circustent, de Magic Dome, zal ook in Mijdrecht en Abcoude te bewonderen zijn. Dinsdag 29 en woensdag 30 mei kan Mijdrecht om 16.00 terecht aan de Hoofdweg bij het Sportpark, Abcoude kan dinsdag 12 en woensdag 13 juni genieten aan de Hollandse Kade bij de sportvelden, eveneens om 16.00 uur.

Hoe dan?! Marlene Dietrich en Hildegard Knef zongen ?Ich hab noch einen Koffer in Berlin?. Zij waren niet de enigen. Overal waar Magic Circus kwam, heeft men nog koffers staan. Niet alleen met emotionele bagage, want een stukje van het Magic Circus blijft altijd achter in de harten van het publiek en een stukje van het publiek blijft achter in het bruisende circushart. Hoe Dan?! Tja, dat is de magie van het Magic Circus.

In de nieuwe voorstelling van dit seizoen zitten voldoende ingredi?nten voor een 100 minuten eigentijds circusvermaak inclusief pauze. De aanwezige piccolo stijgt als kofferspecialist tot ongekende hoogte. Je gelooft je ogen niet bij evenwichtskunsten en handstanden en zelfs de waakhonden blijken multifunctioneel geschoold. Een Belgisch mini-paardje blijkt zijn kleuren al heel goed te kennen. Clown Jofri verbluft, vertedert en vermaakt met subtiele goocheltrucs en zijn komische talent. Jofri presenteert ook vol trots de luizenmoeder Esmeralda. Maar mogen luizen nog wel schitteren in de circuspiste? Esmeralda zelf is wild enthousiast, maar kwalificeert haar dat als ?wild dier?? Moet er nagevraagd worden wat de Tweede Kamer vind van een luizenbaan? Of besluit het hoogge?erd publiek tot het collectief negeren van Den Haag zodat Esmeralda op kan treden? Er durft toch niemand van de politiek te komen. De circusdirecteur laat dit jaar namelijk een leugendetector los op het publiek, zodat eerlijkheid en rechtschapenheid kunnen zegevieren. Hoe Dan?! Je beleeft het in Nederlands favoriete Stadscircus.