• eerst wandelen

    eigen foto
  • dan snert eten

    eigen foto

Plonia winterwandelingen met snert.

07-12-2017, 09:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 20 december 2017, 11:00 tot 12:30

Locatie:

Gozewijn van Aemstelstraat 5, Mijdrecht
Buurtkamer Mijdrecht
Mijdrecht

De Buurtsportcoach senioren organiseert deze winter zes wandelingen vanuit de verschillende Buurtkamers. '" Of je nou langzaam, snel of met een rollator wilt wandelen, iedereen kan meedoen. Er zijn steeds verschillende routes en mogelijkheden", aldus de BSC Jos Kooijman, "en voor iedereen is er na afloop snert of koffie."

Dit jaar zijn de wandelingen vernoemd naar Plonia Berkelaar. Zij is afgelopen januari uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Plonia(79) heeft vijftig keer de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen!

Om er zeker van te zijn mee te kunnen wandelen kan men bij Tympaan-De Baat kan men een gratis stempelkaart halen. Daarna mag men aan zoveel wandelingen meedoen als men wil. De kaarten zijn ook nog te krijgen bij de wandelingen zelf. Maar er is een beperkt aantal deelnemers dat mee kan doen. Na iedere wandeling krijgt men, behalve een kop erwtensoep of koffie, ook een stempel op de kaart. Bij vier stempels (of meer)ontvangt men een medaille!

Natuurlijk kan men ook met één wandeling meedoen, maar hoe leuk is het om eens een hele andere buurt te verkennen. Eventueel kan vervoer naar en van een Buurtkamer ook nog geregeld worden.

De eerste wandeling is op 20 december vanuit Buurtkamer Mijdrecht, Gozewijn van Aemstelstraat 5.

Daarna wordt op 2 januari De Hoef aangedaan, op 17 januari Wilnis en in februari Vinkeveen, Baambrugge en Abcoude. De start is om 11.00 uur.

"Wandelen is gezond, samen wandelen gezellig en je gaat lekker in de winter even de deur uit", vindt Jos. Dus haal gauw een stempelkaart, want op =op! Met vragen kunt u terecht bij Jos op telefoonnummer 06 22 130 626.