• goudhaan

    fot werkgroep Meijendaal

Vogelexcursie op 3 maart naar De Stulp, Lage Vuursche

14-02-2018, 11:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 3 maart 2018, 08:30 tot 15:00

Locatie:

Ir. enschedeweg , Vinkeveen
parkeerplaats Wilnis
Vinkeveen

Vogelexcursie De Stulp

Op zaterdag 3 maart organiseert de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn, een mooie vogelexcursie naar de Stulp bij de Lage Vuursche. Voor een flinke boswandeling kun je nergens beter terecht dan in de uitgestrekte bossen aldaar. Deze prachtige lange wandelroute voert over heide- en stuifzandgebied van De Stulp; door donkere dennenbossen en onder zonovergoten loof.

De combinatie van open en gesloten terrein, plus de aanwezigheid van water, trekt veel dieren naar De Stulp. Groot en klein wild als ree, das, vos en eekhoorn voelen zich hier thuis. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan heel veel verschillende soorten vogels zoals roodborsttapuit, zwarte specht, kruisbek, klapekster, appelvink, goudvink, goudhaan, raaf, en diverse mezensoorten, maar ook aan dodaars en geoorde fuut Ook als zij zich niet allemaal laten zien valt hier veel te genieten.

Deze excursie is voor iedereen toegankelijk.

Neem zelf wat te drinken en een lunch mee en zorg voor passende kleding en stevig schoeisel. Een kijker is natuurlijk erg prettig.

Verzamelen: parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis.

Vertrek: om 8:30 uur per auto, meerijden is mogelijk.

Terug: rond 15:00 uur.

Kosten: gratis. (vergoeding autokosten in overleg met de bestuurder)

Aanmelden: niet nodig.

Excursieleider Tijs van den Berg.(06-19516230)