• meezingfestijn 2017

    eigenfoto

Zing ook mee in het turfschipperscafé

16-01-2018, 11:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 28 januari 2018, 14:00 tot 17:00

Locatie:

Kerklaan 32, Vinkeveen
CS de Boei
Vinkeveen

Zing ook mee in het Turfschipperscafé

Altijd graag mee willen zingen tijdens een optreden van de Turfschippers of bij een ander zeemanskoor. Maar die tekst. Hoe was die ook alweer.

Wat toen waarschijnlijk niet lukte wordt nu (weer) werkelijkheid.

Shanty & zeemanskoor de Turfschippers vieren feest ze bestaan namelijk 10 jaar. Terugkijkend is er wat afgezongen in de afgelopen jaren waarin de toeschouwers werden vermaakt en verrast met oude en vooral nieuwe zeemansliederen.

Vorig jaar werd er naast het inmiddels bekende shantyfestival in augustus ook voor het eerst in januari een meezingfestijn gehouden. Dat hebben de organisatoren geweten. De zaal was zo vol dat ook in de hal van de Boei plaatsgenomen moest worden.

En het gaat weer gebeuren. Voor de tweede maal, op zondag 28 januari, kan jong en oud weer volop meezingen in het turfschipperscafé in de Boei. Onder begeleiding van het muzikale combo van de Turfschippers, en ondersteund door de koorleden van de Turfschippers, zal het weer tot een grote zeewaardige volkszang komen. Op grote TV schermen, zowel in de zaal als in de hal, zullen de te zingen liederen geprojecteerd worden en uitstekend te volgen zijn.

Op verzoek van de brandweer zijn er dit jaar in de zaal helaas wat minder zitplaatsen (230) maar wel meer staanplaatsen ter beschikking. In de hal is er echter altijd een plek.

Behalve organisator Shanty &zeemanskoor de Turfschippers zijn verder ook uitgenodigd leden van een tiental shanty en zeemanskoren uit de regio w.o. Shantykoor "Krakend Tuig"- Breukelen…Shantykoor "De Vechtse Parlevinkers"- Maarsen… Zeemanskoor "Ahoy"- Abcoude…"Koor Bravour"- Woerden…Shantykoor "de Brulboeien"- Aalsmeer…"Ankeveens Havenloos Mannenkoor"-Ankeveen…Shantykoor "Windstilte"- de Meern…Shantykoor "de IJsselzangers"- Montfoort…Shantykoor "de Marconisten"- Leimuiden…Visvrouwenkoor "Boter bij de Vis"- Uithoorn.

Het Turfschipperscafé is zondag 28 januari geopend van 14.00 tot 17.00 uur, onderbroken met 2 rustmomenten.

Toegang is gratis.

Kijk ook op de website www.deturfschippers.nl

Kom je ook.