• lokaal Kerkbalans logo

    J.G. Reurings

Zuster Monica luidt klokken voor de kerk

12-01-2018, 17:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 januari 2018, 12:30 tot 13:30

Locatie:

Driehuisplein , Mijdrecht
R.K. Kerk H. Johannes de Doper
Mijdrecht

Zuster Monica luidt op zaterdag 20 januari om 13.00 uur de klokken van de H. Johannes de Doper kerk in Mijdrecht/Wilnis. Zo luidt zij letterlijk de Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oudkatholieke Kerk. De kerk heeft een onmisbare plek in de samenleving. Voor de een is het een plek waar je samenkomt, waar je geïnspireerd wordt of vrienden ontmoet. De kerk verbindt. Voor de ander een plek waar je het leven deelt en rust vindt. Omdat de kerk geld kost, bestaat de actie Kerkbalans. De actie loopt van 20 januari tot en met 4 februari 2018.

Klokken luiden

Actie Kerkbalans gaat op 20 januari met een spectaculaire live uitzending via Facebook en YouTube landelijk van start vanuit de Pauluskerk in Baarn. Dan zal ook bij onze kerk om 13.00 uur de klok geluid worden door zuster Monica, en rechtstreeks te zien zijn via de landelijke uitzending.

Door de klokken te luiden vraagt zuster Monica aandacht voor het belang van de kerk. Zij is een verbindende factor in de parochie St. Jan de Doper, die heel Noord West Utrecht omvat. Zij heeft een luisterend oor met gevoel voor de situatie en is voor veel mensen zeer inspirerend. We zien graag zo veel mogelijk mensen en kinderen deze zaterdag naar de kerk komen om het inluiden van deze actie mee te maken. Naast het klok luiden zal dan ook de vlag van de actie Kerkbalans voor de komende 14 dagen gehesen worden.

In heel Nederland

Honderden kerken starten hun actie Kerkbalans met een inluid moment. Zo klinken door heel Nederland tegelijk op 20 januari de kerkklokken om samen stil te staan bij de positie van de kerk in de maatschappij.