• Instrumentencircuit | demo piano

    PCB de Schakel
  • Vrij lezen tijdens de projectweken

    PCB de Schakel
  • Kunstwerk muziek

    PCB de Schakel

Afsluiting kunst/leesweken basisschool de Schakel

25-03-2019, 11:33 | Lezersnieuws |

Muzieknoten, muziekinstrumenten, muziekstukken en nog veel meer muziek. De afgelopen weken stonden op basisschool de Schakel in het teken van de projectweken kunst & lezen. Thema van deze jaarlijkse projectweken was…muziek! Op donderdag 21 maart zijn de projectweken afgesloten met toneelstukjes van alle groepen.

In elke groep stond drie weken lang een muziekstuk centraal. Van “Carnaval van de dieren” bij de kleuters, tot “Peter en de Wolf” en “het Zwanenmeer” bij de hogere groepen. De kinderen hebben veel bijgeleerd over muziek: Wat is een muziekstuk, wat is een componist en hoe maak je een muziekstuk? Tijdens een instrumentencircuit hebben een aantal leerlingen en muzikale ouders de kinderen kennis laten maken met o.a. een drumstel, dwarsfluit, gitaar en piano. Een drumstel klinkt best heel hard in een klaslokaal! Ook zijn alle groepen creatief aan de slag gegaan met het thema. Er zijn prachtige instrumenten geknutseld, er is gekleid en geschilderd.

Rondom het thema is ook veel gelezen. De gangen van de school hingen vol met grote notenbalken, van elke groep één. Voor elke 100 gelezen bladzijden mocht er een muzieknootje op de notenbalk van de klas worden geplakt. Natuurlijk zijn er veel extra leesuren ingelast voor vrij lezen, samen lezen en voorlezen. En dat kan op allerlei plekken! De kinderen mochten zelf kussen, zitzakken en zelfs slaapzakken meenemen om overal in de school lekker te kunnen lezen.

Als eindopdracht van de projectweken hebben alle groepen over hun muziekstuk een toneelstukje of liedje gemaakt en uitgevoerd voor alle andere klassen. Een feestelijke afsluiting!