• Start 2016

    Eigen foto

De Veenlopers organiseert weer de Zilveren Turfloop op 5 november 2017

20-09-2017, 15:01 | Lezersnieuws | communicatie@veenlopers.nl

Zilveren Turfloop op 5 november

Atletiekvereniging De Veenlopers organiseert weer de Zilveren Turfloop die bestaat uit de Rabo GeZZinsloop, Scholierenchallenge, Businessloop en 5, 10 en 16,1 km lopen.

GeZZinsloop/G-run

Voor de kinderen is er de Rabo GeZZinsloop over een afstand van bijna 1 km. Deelname hieraan is gratis, elk kind ontvangt een aandenken.

Hierna zal de G-run gelopen worden. Deze run is bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking en begeleiders. De vereniging is trots deze groep mensen te kunnen verwelkomen tijdens de Zilveren Turfloop.

Scholierenchallenge, businessloop en individuele deelname

Voor de middelbare scholieren is er de Scholierenchallenge. Zij kunnen in teams deelnemen aan de 5 km. Aanmelding loopt via de scholen, ook voor scholen buiten de Ronde Venen.

De Businessloop is bedoeld voor bedrijven en instellingen. Men loopt in teamverband de 5 of 10 km en de gezamenlijke tijd telt als uiteindelijk resultaat.

Ook kunnen de deelnemers kiezen om individueel te lopen. Er is keuze uit drie afstanden: 5 km, 10 km en 16,1 km. Dit jaar heeft de vereniging samen met de gemeente het parcours verkeersvrij gemaakt. Dat betekent dat u als deelnemer of toeschouwer niet meer alert hoeft te zijn op voorbijrazend verkeer, maar kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Goed doel

Een deel van de inkomsten van de Zilveren Turfloop wordt gedoneerd aan Buurtgezinnen De Ronde Venen. Buurtgezinnen.nl is er voor alle gezinnen, die behoefte hebben aan ontlasting/ondersteuning bij de opvoeding. Steun wordt gegeven door andere gezinnen met ervaren ouders die een gezin willen helpen. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren, opvang van een kind op vaste dagen in de week, oppassen tot samen iets leuks doen. Steungezinnen krijgen geen vergoeding; het is vrijwilligerswerk. Daarom worden zij op hun beurt ondersteund door Buurtgezinnen.nl. Meer informatie is te vinden op: www.buurtgezinnen.nl/de-ronde-venen/.

Zorg en Zekerheid Circuit

De Zilveren Turfloop is de eerste loop van het Zorg en Zekerheid Circuit. Dit circuit bestaat uit 8 verschillende lopen in de regio. Het Zorg en Zekerheid Circuit is succesvol doordat de organisatie zich focust op een maximale service aan de recreatieve loper tegen een zo laag mogelijke prijs. Informatie is te vinden op www.hetcircuit.net.

Meer informatie over de Zilveren Turfloop is te vinden op de website: www.zilverenturfloop.nl. Inschrijven kan nu al via www.inschrijven.nl