• Op de foto de winnaars van Regatta 10, Jeroen, Thijs en Jaap, de bemanning van de Dullstroom!

    Arthur van Staveren

Dullstroom wint co2 neutrale 10e regatta

15-07-2019, 18:36 | Lezersnieuws | jaap

Na een afwezigheid van 1 jaar vanwege hardnekkige doping geruchten was de altijd spannende en in de Ronde Venen uiterst populaire Regatta afgelopen zaterdag weer helemaal terug op de Vinkeveense plassen.

De organisatie had deze keer vol ingezet op een CO2 neutrale 10e jubileum Regatta.

Om 14.00 uur werd de bemanning van de Anne Akke en de Dullstroom met behulp van hybride auto’s afgezet bij Temptation Island waar door alle deelnemers, zoals de traditie verplicht, scharrel haring en kinderarbeid vrije Gin Tonic werd genuttigd, de race kon beginnen.

Het kwam vanaf nu aan op de wind, samenwerking en vakmanschap.

De bemanning van de Anne Akke bestond deze keer uit Frank “the deerfriendly hunter” Meijer, Albert “forever second” Bosman en Arthur “no cheese for me” van Staveren.

De Dullstroom had aan boord Jeroen “haantje the first for 10 years now” Oudheusden, Jaap “doe mijn een wijn” van der Loo en Thijs “banana/chocolate flavour” Dull.

Het startschot klonk en de Dullstroom nam gelijk brutaal en onverschrokken de leiding.

Er moesten in totaal 12 boeien worden geslecht en bij de eerste de beste boei ging de Anne Akke al hopeloos in de fout.

Ze toucheerden de boei en de wedstrijdleiding greep resoluut in, schipper Arthur moest 1 minuut met de ogen dicht varen.

De boodschap kwam helaas niet duidelijk over bij de bemanning van de Anne Akke en na afloop van de race bleek dat Arthur de ogen helemaal niet meer geopend had tijdens het vervolg van de Regatta.

Dat was ook wel te merken want als een blinde kip ging de Anne Akke kris kras over de Vinkeveense plassen, en bemanningsleden Frank en Albert grepen maar niet in.

Hierdoor werd het voor de Dullstroom en haar bemanning nog makkelijker deze 10e Regatta als glorieuze winnaar af te sluiten, hun leidende positie kwam de geheel Regatta geen moment in gevaar.

Tijdens de afsluitende bbq bleken de ENKEL (laat dat vooral niet onopgemerkt blijven) gedraaide hamburgers op Spelt bolletjes een enorm succes en ook de biologische wijnen en het loodvrije bier vloeiden rijkelijk.

De bbq eindigde, uiteraard, met het ondertussen wereldberoemde en door het WWF goedgekeurde toetje “banana meets chocolata” en iedereen, winnaars en verliezers, keerden als vrienden weer huiswaards, electrisch uiteraard!