Erwtensoepactie 2019 Lions Abcoude-Baambrugge voor stichting jongeren actief

04-01-2019, 10:01 | Lezersnieuws | brenda

Ook zaterdag 19 januari 2019 komt de Lions club Abcoude-Baambrugge weer huis-aan-huis voor de verkoop van heerlijke erwtensoep met worst. Met deze traditionele actie worden al jaren organisaties gesteund die zich inzetten voor een maatschappelijk doel. In eerdere jaren is onder andere meegewerkt aan de Voedselbank, Scouting Abcoude, wensstichting Oppepper4all, de plaatselijke IJsclubs, het Dorpshuis in Baambrugge, de Abcouder Harmonie en de Ouderen Belangen Vereniging.

Deze keer staat de opbrengst van de soepactie in het teken van de Stichting Jongeren Actief en diverse andere lokale initiatieven. Stichting Jongeren Actief maakt het mogelijk voor kinderen en jongeren uit gezinnen met kleine inkomens in onze gemeente om lid te kunnen worden van een sportvereniging of deel te nemen aan kunst- en cultuuractiviteiten.

Wij zullen tijdens de erwtensoepactie ook Douwe Egberts spaarpunten inzamelen. De totale koffie-opbrengst hiervan komt ten goede aan de Voedselbank De Ronde Venen.

De heerlijke erwtensoep is op 19 januari weer diepgevroren en kan na aankoop ook de vriezer in om er later van te genieten. De prijs voor een liter soep bedraagt 6 euro, twee liter voor 11 euro, of drie liter voor 15 euro. Alle praktische informatie over bezorgtijden, vaste afhaalpunten en de mogelijkheid om online soep te bestellen staat op de website: www.lions-abcoude-baambrugge.nl/evenementen-acties.  Informatie is ook te vinden op de Facebookpagina www.facebook.com/LionsAbcoudeBaambrugge.

De Lions club Abcoude-Baambrugge bestaat uit zo’n 30 mensen met verschillende beroepen, achtergrond en interesses. Twee maal per maand komen ze bij elkaar. Naast vriendschap en belangstelling voor elkaar, willen zij zich dienstbaar maken aan de samenleving en hun leefomgeving.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Rudolf van Olden, 06-29726455
Jan Popping, 06-54921530