• Trotse kinderen sta sterk training met diploma en hun trainers

    ouder

Feestelijke diploma uitreiking Sta Sterk training voor kinderen uit groep 2 en 3

12-06-2018, 12:19 | Lezersnieuws | MIRELLE

De afgelopen tien weken kwamen kinderen uit de groepen 2 en 3 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op basisschool De Eendracht in Mijdrecht die ruimte beschikbaar stelde. De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan met zelfvertrouwen, goed omgaan met andere kinderen en opkomen voor jezelf.

De training werd feestelijk afgesloten met een diploma uitreiking. Ouders, broers en zusjes, opa’s en oma’s en vriendjes waren van de partij. De kinderen lieten samen met de trainers verschillende oefeningen uit de training zien aan de gasten. Zo lieten de kinderen zien hoe je sterk kan staan en waren zij benieuwd of de gasten dat ook konden. Ze mochten een gast uit het publiek halen en het spelletje hinderaar en achtervolger spelen om zo te laten zien hoe je kunt zeggen waar je last van hebt, zodat een ander stopt en hoe je het weer goed kunt maken met elkaar. Tot slot kwamen Roos en Tom langs, de toneeltypetjes die tijdens de lessen met de kinderen een rol hebben gehad in het leren over omgaan met andere kinderen. Roos en Tom deden onaardig tegen elkaar en gingen niet leuk spelen. De kinderen mochten tips geven en helpen. De gasten deden actief mee en de kinderen hadden veel plezier in het overbrengen van de kennis die zij hadden opgedaan in de training.

Toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden toegesproken door de trainers. Een voor een mochten de kinderen het diploma in ontvangst nemen. Als aandenken aan de training ontvingen zij een symbolisch cadeautje, een sta sterk sleutelhanger, om niet te vergeten hoe sterk je bent!

De trainers Mirelle Valentijn, Astrid Millenaar en Manon de Rooij, kijken terug op een geslaagde training. “Wat een heerlijke groep kinderen om mee te werken. Als je samen met anderen mag werken, aan het vergroten van je zelfvertrouwen en leren omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band”.

 

De training is opgenomen in het structurele aanbod groepstrainingen sociale vaardigheden en weerbaarheid voor basisschoolleerlingen mede mogelijk gemaakt door gemeente De Ronde Venen. Ook voor het komende schooljaar kunnen kinderen alweer aangemeld worden. Kijk voor het totale aanbod op www.cjgderondevenen.nl/weerbaarheidstrainingen of www.ssvk.nl