• gastles circulair bouwen op Vlinderbos

    T. Hogenboom
  • gastles circulair bouwen op Vlinderbos

    T. Hogenboom

Gastles Circulair bouwen op Vlinderbos

09-10-2017, 10:51 | Lezersnieuws | Eva Boogaard

De huidige jeugd weet al aardig veel over het recyclen van afval. Minder bekend zijn echter de toepassingsmogelijkheden van gerecycled afval. Om de bewustwording onder jongeren te vergroten, heeft Jaap Logge van Logge Circulair vandaag een fantastische en boeiende presentatie gehouden over circulair bouwen voor de kinderen van groep 7-8 van Jenaplanbasisschool Vlinderbos in Wilnis. De presentatie werd gegeven in het kader van het thema recycling waar de afgelopen weken uitvoerig aandacht aan werd besteed op Vlinderbos.

Oude materialen gebruiken om weer nieuwe van te maken en nieuwe materialen maken die 100% gerecycled kunnen worden in welke vorm dan ook. Jaap had een aantal interessante voorbeelden meegenomen, welke voor de kinderen in eerste instantie onherkenbaar waren. Zo had hij bijvoorbeeld een mat bij zich, die van stof leek, maar volledig gemaakt bleek te zijn van oude petflessen. De kinderen kregen de kans om verschillende voorbeelden te bekijken, voelen en zelfs ruiken. Het was al met al een hele leerzame ervaring voor de kinderen.

Voor de kinderen was het interessant om te zien welke nieuwe ontwikkelingen er zijn om duurzaam en milieubewust met onze omgeving om te gaan. Mooi was vooral de betrokkenheid van de kinderen bij het onderwerp en de interactie die op gang kwam binnen de groep. De opgedane kennis nemen de kinderen in ieder geval mee voor een volgende generatie. Hiermee dragen ze ook zelf een steentje bij aan het verbeteren van onze leefomgeving. Namens Vlinderbos en de kinderen willen we Jaap Logge hartelijk danken voor de leerzame ochtend. Wilt u meer weten over Circulair bouwen? Kijk dan op de website van Logge (www.logge.nl).