• Elianne Groenhart

    I.vd Water
  • Ineke vd Water

    E.Groenhart

Geméén-Goed toont Approved Material

27-05-2019, 13:22 | Lezersnieuws | Eelco

Na veel belangstelling tijdens de kunstroute KunstRondeVenen, opent zaterdag 1 juni alwéér de nieuwe expositie Approved Material in galerie Gemeen-Goed te Abcoude. Een expositie met schilderijen van Elianne Groenhart en Ineke van de Water. Een week later, zaterdag 8 juni, vindt ’s middags vanaf 14.00 uur de vernissage plaats en kan men beide kunstenaars ontmoeten. Zij geven u dan graag toelichting op hun creatieve proces, het gebruik van uiteenlopende materialen daarbij en misschien zijn zij bereid wat van hun inspiratie bronnen te delen.  

De galerie maakt deel uit van een pop-up shop-in-shop concept onder de naam ProofPlus, in de oude plussupermarkt in het centrum van het mooie dorp.  Naast een galerie zijn daar shops te vinden met designer vintage meubelen, naaistudio, barbier, een coffeecorner, bijouterien, wol, nagelstudio en massage salon te vinden. Samen bieden zij een unieke ervaring in het centrum van Abcoude (Hoogstraat 12). 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kunstenaars in de maand juni op deze fijne locatie op diverse data materie-schilder workshops organiseren. Wilt u dat ook eens doen, dan bestaat daar de mogelijkheid toe. Beide kunstenaars geven deze maand in de galerie diverse workshops Mixed Media. Voor meer informatie:  kunst@gemeen-goed.nl

De expositie is van 1 t/m 30 juni te bezoeken. U bent van harte welkom op woensdag tot en met vrijdag van 10-18.00 uur, zaterdag en elke laatste zondag van de maand tot 17.00 uur. Kom gezellig een keer kijken. Het fraaie dorp Abcoude en shop-in-shop ProofPlus zijn een bezoek zeker waard.

 Over de kunstenaars:

 Elianne Groenhart begint doorgaans uit het niets en dan kan het zomaar iets spannends worden. Soms alleen met verf, maar meestal ook met materialen zoals pigment, gips, houtskool en andere vondsten. Haar werken worden ook wel materieschilderijen genoemd.

 Ineke van de Water studeerde aan de Hoge School der Kunsten in Utrecht met een specialisatie in mode en illustratie en aan de Kunstacademie Overijse (Brussel), waar zij in aanraking kwam met de kunst van mixed media, een combinatie van acryl verf en allerlei verschillende soorten materialen, die zij op een zeer persoonlijke wijze op het canvas kan visualiseren.