• Still - beeld uit animatie

    Tomeloos
  • Mirelle Valentijn bedankt sponsor en lanceert animaties

    bestuurslid st. Omgaan met Pesten
  • workshop werken met animaties

    bestuurslid st. omgaan met pesten

Kinderen leren nu ook opkomen voor zichzelf met animaties van Stichting Omgaan met Pesten

08-10-2018, 12:36 | Lezersnieuws | MIRELLE

Afgelopen zaterdag lanceerde Stichting Omgaan met Pesten de nieuwe serie animaties die aansluit bij de nieuwe Sta Sterk Map die dit jaar in gebruik is genomen. 

De mascotte ‘Sterk’ speelt een centrale rol in de nieuwe animaties aldus Mirelle Valentijn, initiatiefnemer en methodiekontwikkelaar van de stichting uit Wilnis. “Deze serie korte animaties maakt het echt compleet. Wij hadden met ons team de wens om nog meer in te spelen op het kind van nu. Karin Wateler bracht de stichting via de Ronde Veense Uitdaging in contact met José Boesten van Tomeloos."

Tomeloos maakt bewust de keuze voor maatschappelijk ondernemen. Het goede doel om te steunen in 2018 was eigenlijk al gekozen. Zij waren echter zo onder de indruk van het werk dat de stichting doet om pesten te voorkomen en aan te pakken, dat zij deze organisatie als tweede goed doel hebben gekozen. De stichting heeft vijf animaties als ondersteuning van de lesstof ontvangen ter waarde van € 10.000,-. De stichting werkte o.a. intensief samen met Mente (21), graphic designer Tomeloos, die plezier beleefde aan deze opdracht: “Ik vind het heel inspirerend om, naast de commerciële opdrachten, ook te mogen meewerken aan een dergelijk doel. Dat zet me weer met beide benen op de grond”.

Afgelopen zaterdag was het zover en waren de trainers van de Stichting Omgaan met Pesten bij elkaar. Zij mochten de animaties bewonderen die met veel enthousiasme zijn ontvangen! “Wow, nu kunnen kinderen in de les naast de uitleg en rollenspelen, ook via de animatie ontdekken wat het effect is van positief denken, sterke lichaamstaal en je mening geven” en “Fantastisch dat ouders straks samen met hun kind thuis nog eens de animaties ter herhaling kunnen terugkijken” werd er uitgeroepen. De trainers volgden workshops om de animaties in te zetten en op de juiste manier te verweven met het programma.

De stichting is heel dankbaar. “Door de steun die we krijgen vanuit het bedrijfsleven, kunnen stichtingen als de onze bestaan en zich door ontwikkelen” vertelt Mirelle Valentijn.

In november start op dinsdagmiddag de sta sterk training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, waarbij de animaties zullen worden ingezet. Daarnaast zullen kinderen ook thuis de animaties met hun ouders kunnen bekijken en bespreken om de lesstof te herhalen. Kijk voor informatie en aanmelden voor het trainingsaanbod op: www.cjgderondevenen.nl/weerbaarheidstrainingen.