• Winnaar Maestro meets Viribus 2016

    Vincent Dries

Maestro meets Viribus

13-03-2018, 22:18 | Lezersnieuws | Irma

Het zal je maar gebeuren dat je wordt gevraagd of je een fanfare van 40 mensen  wilt leiden. En dat zonder enige kennis van zaken…..

Op 14 april a.s. organiseert muziekvereniging Viribus Unitis de tweede Ronde Veense Maestro-competitie. Een competitie waarmee dit jaar een goed doel gesteund wordt: de Maestro’s dirigeren voor een gift aan het Johannes Hospitium in Wilnis.

4 Bekende inwoners van De Ronde Venen gaan met elkaar de strijd aan om de felbegeerde gouden baton te bemachtigen:

Marie Vermanen, eigenaresse van het Mijdrechtse cafetaria The Corner

Jenneke van Wijngaarden, beeldend kunstenaar

Ralph Botman, tandarts

Henk Ligthart, rector van het VeenLanden College

Voor het eerst van hun leven staan de kandidaten voor een orkest. Het lijkt zo eenvoudig, je zwaait wat met een stokje en het orkest begint te spelen. Maar zo simpel is het niet. Hoe laat je 40 orkestleden tegelijk beginnen en zorg je dat ze ook samen ophouden met spelen? Heb je het juiste tempo, moet het zachter of juist harder, sneller of langzamer. Geef je een inzet op het juiste moment aan, dirigeer je de juiste maatsoort? Honderd-en-een zaken waar de kandidaten mee te maken krijgen. Het succes van hun optreden hangt er vanaf.

Een deskundige jury, waarin natuurlijk de winnaar van de eerste Maestro-competitie huisarts Reinier Groeneveld  niet mag ontbreken, zal de optredens beoordelen. Het publiek krijgt de kans om te stemmen op hun favoriete Maestro, met munten die voor het concert en in de pauze gekocht kunnen worden. De opbrengst van alle verkochte munten komt ten goede aan het Johannes Hospitium.

De optredens van de maestro’s worden afgewisseld met muziekstukken onder leiding van Viribus Unitis' eigen Maestro Ruud Pletting.

Het belooft een geweldige avond te worden op 14 april in de Willisstee, Pieter Joostenlaan 24 te Wilnis

De zaal is open vanaf 19.30 uur, het concert begint op 20.00 uur. Toegang is gratis. U bent van harte welkom!