• Start ZTL 2017

    eigen foto

Na weken voorbereiding was het afgelopen zondag tijd voor de 27e Zilveren Turfloop.

05-11-2017, 23:30 | Lezersnieuws | communicatie@veenlopers.nl

Om tien uur klonk het startschot voor de Rabo GeZZinsloop. Bij de finish kregen ze een prachtige medaille en een goedgevulde goodie-bag.

De uitslag:

Jongens t/m 12 jaar: Koen Verbruggen

Meisjes t/m 12 jaar: Jasmijn Wiegmans

Jongens 7 t/m 9 jaar: Luuk Boutkan

Meisjes 7 t/m 9 jaar: Elin van Dijken

Jongens 4 t/m 6 jaar: Martin Lahola

Meisjes 4 t/m 6 jaar: Sophie Nijgh

De G-Run

Bij de finish werden ze luid toegejuicht door de vele toeschouwers. Natuurlijk ontvingen zij uit handen van de Rabo-medewerkers een prachtige medaille en ook zij gingen met een goedgevulde goodie-bag naar huis.

Uitreiking cheque aan stichting buurtgezinnen de Ronde Venen.

De organisatie van de ZTL doneert elk jaar een deel van de startgelden aan een goed doel. Dit jaar is de cheque uitgereikt buurtgezinnen de Ronde Venen. Buurtgezinnen.nl is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan wat ondersteuning bij de opvoeding.

Vanaf 11.00 uur gingen achtereenvolgens de 10, de 5 en de 16,1 kilometer van start.

Na iets meer dan 15 minuten was de eerste 5 km loper al weer bij de finish. Farid Ljahhnoui was de winnaar. De 5 kilometer dames werd gewonnen door Tiria v.d. Wolf. De 10 km werd bij de heren gewonnen door Vincent Hazeleger en de snelste dame was Marlies Jongerius. De 16,1 km werd gewonnen door Wilfred Verhagen, en bij de dames door Juliana Caiti.

Het is de organisatie ook dit jaar gelukt om de pubers uit de Ronde Venen te stimuleren mee te doen aan de Scholierenchallenge. De uitslag van de scholenbattle is op dit moment nog niet bekend, omdat tijdens de 5 km door stroomuitval de exacte tijden nog niet bekend zijn. Alle deelnemers werden getrakteerd op een mooie medaille en een beker voor het hele team.

Alle ogen waren gericht op de uitslag van de 10 km bij de Businessloop. Zou het VOKU weer gaan lukken de eerste prijs mee naar huis te nemen?

Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat de organisatie bij de 5 km last had van de stroomstoring, een voorlopige uitslag werd berekend, maar de uitslag kan de komende dagen nog wijzigen. VOKU had op de 10 km snelle lopers ingezet en mocht opnieuw de wisselbeker meenemen naar het bedrijf.

Met hulp van alle sponsoren is het weer gelukt, het grootste sportevenement van de Ronde Venen te organiseren, met dit jaar een recordaantal deelnemers aan de Rabo GeZZinsloop.

In het Zorg en Zekerheidcircuit volgen nog zeven lopen, en zet alvast de nieuwe datum in uw agenda, zondag 4 november 2018