• Podium Senioren Teams Worldshoot Shotgun

    Sasja Barentsen

Nederlands seniorenteam wint brons op WK IPSC Shotgun

10-06-2018, 22:58 | Lezersnieuws | Ren?

Châteauroux, Frankrijk, 10 juni 2018

 

Het Nederlandse seniorenteam heeft brons gewonnen in de divisie Standard Manual op het wereldkampioenschap parcoursschieten met hagelgeweer (IPSC Shotgun) in Italië. Peter Goesije, Rob Kisters, John Kwekkeboom en Marcel Slim behaalden de derde plaats achter de teams van Italië en Groot-Brittanië.

Het WK IPSC Shotgun vond plaats van 3 tot en met 10 juni in Châteauroux, Frankrijk. Ruim 600 deelnemers uit 38 landen schoten daar in vijf dagen 30 wedstrijdonderdelen.

Bij het parcoursschieten is naast precisie ook snelheid van belang: twee tegenstrijdige zaken, waartussen de schutter de juiste balans moet vinden. Omdat elk wedstrijdonderdeel anders is moeten de deelnemers binnen enkele minuten de optimale aanpak en volgorde van doelen bepalen. Deze dynamische vorm van schietsport kan worden beoefend met handvuurwapens, kogel- en hagelgeweren. Op het WK werd met hagelgeweren geschoten in de divisies Open, Modified, Standard en Standard Manual. Twee teamleden zijn woonachtig in Zeeland, een in Limburg en een in de provincie Utrecht.

----

IPSC-wedstrijden vallen onder de International Practical Shooting Confederation (IPSC). Deze sport wordt in circa 100 landen beoefend. De Nederlandse vertegenwoordiging van IPSC is de Nederlandse Parcours Schutters Associatie (NPSA). Voor meer informatie omtrent IPSC, de NPSA en de prestaties van de Nederlanders kunt u onderstaande websites bezoeken:

Websites

WK Shotgun: http://www.ipscmatches.org/2018sws/ 

NPSA: www.ipsc.nl

IPSC: www.ipsc.org