• spelersgroep NK Teams

    José Luken
  • overzicht zaal NK Teams

    José Luken

NK Biljarten voor teams met VG-spelers 2019

13-01-2019, 17:38 | Lezersnieuws | Jan

Het Nederlands Kampioenschap Biljarten voor VG-Teams wordt 2 en 3 februari 2019 gehouden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Dit unieke evenement wordt sinds 1999 bijna elk jaar gehouden. Er spelen gedurende dit weekend 10 biljartteams bestaande uit spelers met een verstandelijke beperking om het Nederlands Kampioenschap Biljarten voor Teams met VG-spelers. De toegang is gratis en iedereen is welkom te komen kijken.

Voordat de 10 definitieve teams bekend zijn die mee doen aan dit Nederlands Kampioenschap, zijn er door het land voorwedstrijden gehouden. De huidig Nederlands Kampioen, Het Groene Laken Team A (Haarlem), is automatisch geplaatst.

Na drie dagen van sportieve en gezellige strijd tijdens de voorwedstrijden zijn de 9 beste teams bekend welke, samen met de huidig Nederlands Kampioen, gaan strijden voor het Nederlands Kampioenschap!

De negen beste teams over de drie gespeelde voorwedstrijden zijn:

Het Groene Laken Team A - Haarlem (huidig Nederlands Kampioen).

1 en nog 5 Team A- Oegstgeest.
Swing - Breda.
De Kleerkast - Helmond.
De Reiger Team A - Heerhugowaard.
Goed Geplaatst Team A - Duizel.
De Blokhut Pluryn Team A - Groesbeek.
De Klup - Apeldoorn.
1 en nog 5 Team B - Oegstgeest.
Kempenhaege - Heeze.

De teams die het niet gehaald hebben wensen we volgend jaar bij de voorwedstrijden heel veel succes toe. Andere teams en/of clubs die in 2020 mee willen doen aan dit Nederlands Kampioenschap zijn van harte welkom en kunnen zich altijd aanmelden voor de voorrondes.

Alle Nederlandse Kampioenschappen en de voorwedstrijden voor VG-spelers worden georganiseerd door de Commissie VG-Biljarten, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de Commissie VG-Biljarten van de KNBB via vgbiljart@gmail.com. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.vg-biljarten.nl.