Nog tijd voor / zin in een cursus? Het Cursusproject De Ronde Venen heeft nog wat plaatsen vrij.

25-09-2017, 11:50 | Lezersnieuws | Corine Kraak

Nog tijd voor / zin in een cursus? Het Cursusproject De Ronde Venen heeft nog wat plaatsen vrij.

Cursus 26, Enneagram (5 donderdagen, 5-12-19-26 okt, 2 nov

van 19.30 - 21.30 uur).

Iedereen heeft sterke kanten, toch zijn de meeste mensen zich meer bewust van hun zwakte en minder van hun kracht. Het enneagram is een model dat eeuwen oud is, maar dagelijks veel gebruikt wordt om mensen te helpen in hun ontwikkeling. Aan de hand van het enneagram, door er oefeningen mee te doen en erover te praten, leer je jezelf beter kennen. We gaan op zoek naar je kracht en je psychologische zelf, maar ook waarom je je bij sommige mensen goed thuis voelt en je je aan sommige mensen ergert. In vijf lessen leer je de eerste vaardigheden om te werken met het enneagram.

Cursus 28, Hannah Arendt (5 woensdagen, 11-25 okt, 8-22 nov en13 dec van 20.00-22.00 uur).

Hannah Arendt is een politiek filosoof die vooral bekendheid verwierf dooe haar verslaglegging van het Eichmannproces in 1961 en de film die hierover uitkwam in 2012. Maar Hannah Arendt is ook en vooral de politiek filosoof die uit haar ervaring met nazisme en stateloosheid een prachtig en inspirerend begrip van vrijheid smeedt. Over vrijheid, handelen en burgerschap gaat deze cursus en het denken van deze filosoof zal verrassend actueel blijken. Bij elke bijeenkomst bespreken we een inleidende tekst en werken we haar denken verder uit. Je krijgt na elke bijeenkomst een kort verslag via de mail.

Cursus 30, ESA Noordwijk (1 donderdag 12 oktober van 11:30-12:30 uur)

Europese Ruimtevaart Organisatie ESA. Je wordt meegenomen op een lange reis langs verre planeten en prachtige melkwegstelsels. Rijke historie, aandacht voor de eerste satelliet, de eerste bemande ruimtevaarttocht en de eerste stappen op de maan van Neil Armstrong. Toepassingen en de techniek achter de ruimtevaart. Ook kan je ontdekken hoe André Kuipers heeft geleefd aan boord en kan je rondlopen in het bemanningsverblijf en ruimtelaboratorium. De nieuwste aanwinst van Space Expo is de ECHTE Sojoez-capsule van André Kuipers! Tijdens de rondleiding krijg je hierover uitgebreide uitleg.