Nog tijd voor / zin in een cursus? Het Cursusproject De Ronde Venen heeft nog wat plaatsen vrij.

12-02-2018, 13:20 | Lezersnieuws | Corine Kraak

Cursus 19, Fimokralen maken (1 donderdag, 1 maart van 19:30-22:30 uur)

Een fimokraal maken kan iedereen! Het leuke van kralen maken van Fimo klei is dat je veel verschillende kralen kunt maken en zelf bepaalt hoe de kraal eruit gaat zien. Je kunt simpele kralen van een kleur maken, gemarmerde kralen, kralen met strass steentjes, kralen op basis van je eigen creativiteit. Nadat de kralen tijdens de pauze zijn afgebakken, worden ze eventueel gelakt. Daarna wordt hiervan een ketting of armband geregen Deze workshop is leuk om te doen en je gaat met een uniek sieraad naar huis!

Cursus 20, Digitaal fotoboek maken (3 diinsdagen 6-13-27 maart van 14.00-16.00 uur).

Zelf een fotoboek maken met de computer. In deze cursus leer je het installeren en gebruik van (Albelle-) software. De voorbereiding: foto>s en mappen, tips & tricks. Fotoboek maken: keuze boek, thema boeken, plaatsen foto"s, opmaal, achtergronden, fotokaders en tekstkaders. Bestellen en presentatie. De cursus is geschikt voor de PC, Laptop, Windows-Tablet of IPad. Voorkennis: bekend met mappenstructuur op je computer of tablet, foto's overzetten van de camera naar de pc/tab/IPad en je weet hoe je WIFI moet instellen.

Cursus 22, Kristallen en mineralen (1 woensdag 7 maart van 20:00-22:00 uur)

Misschien heb je thuis wel een mooie bergkristal, een amethist, rozenkwarts of een van die vele andere juweeltjes uit de bodem en wil je daar meer over weten. Op deze avond wordt aandacht besteed aan verschillende mineralen, over hun werking, hoe op te schonen in energie, waarvoor ze zijn in te zetten en al dit soort vragen. Daarnaast krijg je op deze avond een reader mee met veel informatie. Uiteraard zal de docente een aantal stenen meenemen.

Alle informatie over de cursussen en inschrijven vindt u op de website www.cursusproject.nl/rondevenen.htm