• Voorzitter Michel Klinkhamer en eigenaar Emile van Bruggen van VB Fysio

    Michel Klinkhamer

Samenwerking S.V. Hertha en VB Fysio

27-05-2018, 20:05 | Lezersnieuws | s.v. hertha

VB Fysio is een zelfstandige fysiotherapiepraktijk, gespecialiseerd in de diagnostiek en revalidatie van (sport)blessures. De expertise richt zich vooral op knie- schouder- heup- en enkelklachten. Met name enkel- en knieklachten zijn veelvoorkomende blessures binnen de voetbalsport. De kennis en kunde van de fysiotherapeuten van VB Fysio op het gebied van de orthopedische revalidatie maakt de samenwerking tussen s.v. Hertha en VB Fysio compleet. Fysiotherapeut Thomas Liesveld van VB Fysio, is als fysiotherapeut/verzorger al enige tijd verbonden aan het eerste elftal van s.v. Hertha. Hij begeleidt zowel de trainingen als de wedstrijden en heeft de mogelijkheid om acute letsels te onderzoeken in de beschikbare behandelruimte op het sportcomplex van s.v. Hertha.

De locatie van de praktijk VB Fysio bevindt zich binnen het sportcentrum PK Sport, waar de fysiotherapeuten gebruik kunnen maken van alle beschikbare middelen en ruimtes om de geblesseerde sporter optimaal te kunnen laten revalideren. Tevens is het ideaal om in het voor-  en naseizoen kracht- en stabiliteitstrainingen te geven met een preventief karakter. Immers, een goede voorbereiding heeft een positieve invloed op prestaties! VB Fysio heeft de afgelopen 15 jaar een intensieve samenwerking opgebouwd bij zowel de lokale huisartsen alsook bij de orthopedisch chirurgen in de regio. Mede-eigenaar Emile van Bruggen vertelt over de trend van de stijging van voetbal blessures. Oorzaken hiervoor zijn de groeiende belangstelling voor het damesvoetbal en en de uitbreiding van het spelen en trainen op kunstgras. Om deze reden is het belangrijk een specifiek en een preventief kracht- en stabiliteitsprogramma te ontwikkelen ter voorkoming van onnodige voetbalblessures. Dit programma zal worden geïmplementeerd in de trainingen. Emile geeft aan om met zijn team en met de voetbalcoaches het komende seizoen hierop te focussen. Op korte termijn gaat Emile samen met een orthopedisch chirurg een bijeenkomst organiseren om hun visie te presenteren.  

VB Fysio is een Keurmerk Fysiotherapie Praktijk en heeft contracten met alle verzekeraars. Het team van VB Fysio voldoet aan alle verplichtingen binnen het kwaliteitsregister van het genootschap voor fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken: www.vbfysio.nl.