• Toeristische Informatie Punt

    Identim

Vernieuwde website TIP Vinkeveen

12-02-2018, 14:41 | Lezersnieuws | Meryl van Vliet

Op zoek naar informatie over Vinkeveen en omgeving? Zowel voor de inwoner als voor de toerist is in 2014 het Toeristisch Informatie Punt (TIP) Vinkeveense Plassen ingericht. Dit ter vervanging en verbreding van het VVV. Vinkeveen heeft veel te bieden voor de natuurliefhebber en recreant, dus online, actuele informatie is daarbij onontbeerlijk! De website www.tipvinkeveen.nl heeft een stevige make-over gekregen en is weer helemaal bij de tijd. Naast informatie over o.a. restaurants, winkelen, fietsroutes en bootverhuur vindt de nieuwsgierige lezer hier ook relevante nieuwtjes en uitleg over de bijzondere geschiedenis van het gebied.

Nabij de TIP bevindt zich midden in Vinkeveen ook een Toeristisch Overstap Punt (TOP). Deze is gelegen op het Kloosterplein aan de Herenweg. Dit overstappunt geeft bezoekers aan het dorp en de omgeving een aantrekkelijk startpunt voor hun uitje. De TOP beschikt over een informatiebord, parkeerplekken en laadpalen voor elektrische auto's. Elektrische fiets opladen? Kom even naar de overkant en laad uw accu op bij de TIP. Zelf opladen kan ook: er is een restaurant en een kiosk.

De TIP en de TOP zijn tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van de provincie Utrecht, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de gemeente De Ronde Venen en de eigen bijdrage van Vinkeveen Haven.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek www.tipvinkeveen.nl of het TIP bezoekerscentrum aan de Herenweg 144 (achter het voormalige VVV, in het havenkantoor van Vinkeveen Haven). Heeft u vragen, suggesties, verbeteringen of aanvullingen voor de website? Neem contact op via info@tipvinkeveen.nl.