• nvt

    campagnetoolkit rijksoverheid

Voorlichtingsbijeenkomst kindermishandeling

18-03-2019, 10:11 | Lezersnieuws | Sabine

De kans dat je als vrijwilliger te maken krijgt met slachtoffers van kindermishandeling is vrij groot. Soms zijn dingen niet meteen duidelijk, maar heb je wel een niet-pluisgevoel. Wat kun je als vrijwilliger doen met zo’n situatie? Waar moet je op letten en waar kun je naartoe als je je zorgen maakt?

Op donderdagavond 11 april 2019 wordt er van 19.30 tot 21.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst over kindermishandeling georganiseerd in Mijdrecht. De bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers in De Ronde Venen die in hun vrijwilligerswerk veel met kinderen of gezinnen werken én voor vrijwilligerscoördinatoren of aandachtsfunctionarissen in een (vrijwilligers)organisatie.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de link op: http://steunpuntvrijwilligerswerk.info/voorlichtingsbijeenkomst-kindermishandeling

 

Inhoud

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over wat kindermishandeling precies is, welke vormen er bestaan en hoe je de signalen kunt herkennen. Ook wordt duidelijk wat je als vrijwilliger kunt betekenen, met wie je je zorgen kunt bespreken en waar je terecht kunt. Tevens zal een ervaringsdeskundige van Stichting Praat haar geschiedenis vertellen en wat de gevolgen hiervan zijn.

Voor meer informatie: telefoon: 0297-230 280 of mail naar Sabine Ridderhof, s.ridderhof@stdb.nl