wereldwinkel bestaat 35 jaar!! En nu ?

20-06-2019, 17:41 | Lezersnieuws | Jannie

Het is alweer 35 jaar geleden dat een groep enthousiaste mensen besloot met een kraam bij de Hema aandacht te vragen voor de eerlijke handel(Fair Trade).In 1993 werd het pand aan de Croonstadtlaan geopend, een echte wereldwinkel! Er werd koffie en thee verkocht en nijverheidsproducten. Veel mensen vonden de weg naar de winkel en de omzet groeide! Toen er plannen waren voor de bouw van "De Passage" moesten we dit pand verlaten en vonden we tijdelijk onderdak in een portocabine op het plein voor de Janskerk.In 1999 werd de wereldwinkel aan het plein van De Pasage geopend, een mooie plek in het centrum van Mijdrecht.

Ten tijde van de crisis zagen we ook de omzet minder worden. Helaas heeft de winkel, ondanks de aantrekkenden economie , nog steeds met een dalende omzet te kampen. Daarnaast hebben we een tekort aan vrijwilligers, waardoor de winkel minder open kan. Dit heeft het bestuur doen besluiten de winkel per 1 september definitief te sluiten. Op 2 juli begint de opheffingsuitverkoop.

.Mocht u graag bij een andere wereldwinkel kopen, in de nabije omtrek kunt u terecht in Aalsmeer, Abcoude, Breukelen en Woerden.

Wereldwinkel Mijdrecht bedankt al zijn( trouwe) klanten van de afgelopen jaren.

Poelier/Traiteur van Egmond gaat de vrijgekomen winkelruimte bij zijn bedrijf betrekken.Het blijft nog even een verrassing  wat hij er mee gaat doen.