Samen Dementievriendelijke in Alzheimer Café Abcoude

08-10-2019, 09:34 | Lezersnieuws | Tanja

Samen dementievriendelijk was het thema van het Alzheimer Café Abcoude van 25 september. Om dementievriendelijk te zijn hebben we niet genoeg aan goede bedoelingen: we zullen moeten herkennen als iemand tekenen van dementie heeft.

In de gemeente De Ronde Venen wordt veel aandacht besteed aan dementievriendelijk. Al 900 mensen hebben de training gevolgd en de resultaten zijn zichtbaar in de praktijk. Belangrijk is om de verschijnselen te herkennen van iemand die aan dementie lijdt. Pas daarna kan de goede houding bepaald worden.

De aanwezigen kregen steeds 3 mogelijke benaderingen van een zoekend persoon: Welke slaat het beste aan? Op www.samendementievriendelijk.nl kan iedereen hiermee zelf oefenen.

Het Alzheimer Café Abcoude is een laagdrempelige ontmoetingsplaats om mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden informatie te geven die verband houdt met dementie, de gevolgen en de kansen. Het café in Abcoude is iedere 4e woensdag van de oneven maanden. De toegang is altijd gratis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mantelzorg De Ronde Venen (0297)230280 of per e-mail mantelzorg@stdb.nl.