• Kunstenaar Mark van Praagh in de klas

    PCB de Schakel
  • Kriebelpootjes tekenen

    PCB de Schakel
  • Kunstwerkje kriebelpootjes

    PCB de Schakel

Leerlingen de Schakel maken "kriebelpootjes" kunst

17-02-2020, 09:43 | Lezersnieuws |

Op donderdag 13 februari kregen groep 3, 4 en 5 van de Schakel een speciale tekenles van een echte kunstenaar. Als afsluiting van het project “Kriebelpootjes”, een project vanuit KunstCentraal, tekenden de leerlingen onder leiding van Mark van Praagh een eigen insectenboekje.

Tijdens het project hebben de kinderen in de klas verschillende opdrachtjes gedaan over insecten. Insecten zitten overal. Maar kijken we wel goed naar hoe ze er eigenlijk uitzien? Wie heeft er harige pootjes en wie kan er vliegen? Zijn ze glad of hebben ze haartjes? En welke kleur hebben insecten eigenlijk? Door de insecten goed te bestuderen, leerden de kinderen op andere manier te kijken.

Kunstenaar Mark gaf de kinderen tijdens de tekenles ideeën en technieken om zelf insecten te tekenen en leerde hen werken met een fineliner en aquarelpotloden. Daarna mochten ze aan de slag met hun eigen kunstwerkjes. De resultaten waren prachtig. Aan het einde van de dag gingen de kinderen trots met hun insectenboekje naar huis!