• RondOm Podotherapeuten

    AdobeStock

Podotherapeuten staan 24/7 klaar voor zorgpersoneel en patiënten met (voet)klachten

26-03-2020, 16:52 | Lezersnieuws | Tessa van Gerwen

Alle mensen in vitale beroepen, zoals verpleegkundigen en artsen maar ook brandweerlieden en supermarktmedewerkers, lopen dagelijks de voeten onder het lijf vandaan om de coronacrisis onder controle te krijgen. Hierdoor wordt de kans op het krijgen van klachten aan voeten, knieën, heupen of rug vergroot. 

Om hen te ondersteunen, maar ook om als grote groep paramedici aan het werk te blijven, stapt RondOm Podotherapeuten over op telefonische- en videoconsulten. Hierbij staan ze 24/7 klaar om mensen uit de vitale beroepen bij te staan met adviezen en diverse oplossingen om zo pijnvrij mogelijk door te gaan met hun belangrijke werk. De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) heeft aangegeven dat er geen drempels meer zijn voor een zorgverzekeraar om deze zorg te vergoeden.

Ondanks dat ons gevraagd wordt zo veel mogelijk thuis te blijven, is wandelen op gepaste afstand, alleen of met je gezin, nog wel toegestaan. “Veel andere activiteiten zijn niet meer mogelijk en bewegen door te lopen, is heel belangrijk om de fysieke en mentale gezondheid van mensen op peil te houden. En lopen doet iedereen natuurlijk graag zonder pijnklachten”, vertelt Ellen Nuijten (directeur RondOm Podotherapeuten).

Het werken met telefonische- of videoconsulten is anders dan voorheen, maar blijkt erg goed te werken. 

‘’Gisteren had ik een videoconsult met een IC verpleegkundige’’, vertelt Sepp Mortelmans (Podotherapeut & MSU-Echografist). ‘’Ze had enorm veel last van een peesontsteking onder de voet door overbelasting. Ik ga podotherapeutische zolen voor haar maken, maar heb haar ook uitgelegd en laten zien via een videoconsult hoe ze haar voet zelf kan intapen. De tape die ze hiervoor nodig heeft heb ik haar opgestuurd. Dat is een mooi voorbeeld van wat we nu kunnen doen. Het maakt ons beroep als paramedisch zorgverlener echt de moeite waard’’.

Om zo toegankelijk mogelijk te zijn juist voor de mensen in de vitale beroepen is besloten om 24/7 de mogelijkheid te bieden voor een telefonisch- of videoconsult. Op deze manier past RondOm Podotherapeuten zich aan, aan de drukke werkdagen van mensen met vitale beroepen. Afspraken kunnen gemaakt worden via telefoonnummer 088-1180500 (bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00). De afspraken kunnen ieder moment van de dag en avond (24/7) ingepland worden. 

 

Meer informatie is te vinden op: www.rondompodotherapeuten.nl