• Veenland turnsters

    anja de graaff

Veenland turnsters Jadmijn wint goud!

07-12-2019, 19:49 | Lezersnieuws | Anja

zaterdag 7 december werd in Amersfoort de eerste voorronde div 4 en 5 gehouden van ayon de Vechtstreek. Voor Veenland deden er 2 turnsters mee, Jasmijn en Kimberly.

Jasmijn begon in de derde ronde op vloer. Met een mooie oefening was dit een goed begin alhoewel het cijfer wat tegen viel. Op naar de sprong, wel niet half in nou toch maar proberen en dat was een uitstekende keuze. Jasmijn werd 1ste op sprong. Op naar brug ook hier een uitstekende score de allerhoogste namelijk. De tussenstand was spannend en dan nog het laaste toestel de balk. Jasmijn kreeg ook de zenuwen maar gelukkig bleef ze er op staan en was de score voldoende voor een mooie gouden medaille.

In de laatste ronde turnde Kimberly. Zij begon op sporng met een overslag over de pegasus. Op naar de brug haar favoriete toestel en dat liet ze zien, ze scoorde het hoogste cijfer.  Op balk lukte de handstanddoorrol en de rest ging ok super. In de tussenstand stond ze na drie toestellen 1ste maar helaas op vloer ging het helemaal mis. Met de arabier flik flak kwam ze verkeerd neer en blesseerde haar elleboog. einde wedstrijd en richting ziekenhuis, Kimberly werd uiteindelijk 16 ste.