• het kampioensteam

    ikzelf

spectaculaire stunt vitac 1 : kampioen op de laatste dag !

01-12-2019, 22:44 | Lezersnieuws | kees

Spectaculaire stunt Vitac 1 : kampioen op de laatste dag !

Het eerste team van tafeltennisvereniging Vitac uit Vinkeveen kwam afgelopen vrijdag in actie voor de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen 2019 in de tweede klasse. Vitac 1 ( bestaande uit Ellie van Senten, Rian van de most en Danny Hilhorst) stond op de tweede plaats en moest spelen tegen de verwachte kampioen Gispen 3 uit Culemborg waarvan in de eerste wedstrijd met 5-0 verloren was. De achterstand was ook precies vijf punten. Vitac rekende gezien de vorige 5-0 nederlaag nergens op en had de sterkste speler Ellie van Senten niet opgesteld en ging er vanuit dat na 1 of 2 wedstrijden het kampioenschap van Gispen 3 een feit zou zijn.

Groot was de verrassing in tegenstelling tot de eerste wedstrijd nu de twee minder sterke spelers van Gispen 3 in de zaal verschenen, kennelijk dacht men het komt wel goed met die twee, een puntje is genoeg.

Rian van de Most opende de avond door een overwinning in vier games op John van Tuyl. Daarna won ook Danny Hilhorst zijn partij tegen Andre de Beus ( 3-0).  Toen kwam het dubbelspel, Vitac kwam in de eerste game een paar punten achter, maar trok deze game in de verlenging over de streep met 13-11. De games daarna was er weer een vroege achterstand, die weer ingelopen werd maar na 11-11 ging het nu mis: 11-13 verlies. De derde game leek een kopie van de eerste game, in de verlenging 13-11 winst voor Vitac. De vierde game ging in een nog langere verlenging verloren met 12-14. Gispen 3 was nu maar een game verwijderd van het kampioenschap… Ook de laatste game was weer bloedstollend spannend en eindigde zoals alle games in  het dubbelspel in een verlenging.  Vitac won deze met 13-11 en Gispen werd toch wel een beetje onzeker over het kampioenschap, Vitac durfde daar nog steeds niet aan te denken. 

Nadat Rian van de Most Andre de Beus met 3-0 klopte kwam alle spanning te staan op de partij tussen Danny Hilhorst tegen John van Tuyl. De winnaar zou het kampioenschap voor zijn team binnenslepen. Danny won de eerste game moeizaam met 11-9, daarna raakte hij echter de juiste schwung kwijt tegen de materiaalspeler van Tuyl. Door het lastige effect van de lange noppen van van Tuyl maakte Hilhorst  teveel fouten, 4-11 verlies. Het kon dus nog steeds alle kanten op..

Danny Hilhorst pakte de draad echter knap weer op en liet van Tuyl daarna met 11-3 en 11-8 kansloos. Daarmee stelde hij het onverwachte kampioenschap voor Vitac veilig. Het onderlinge resultaat tegen concurrent was namelijk in games gunstiger voor Vitac.

Vitac keert daarom in januari als de voorjaarscompetitie begint terug in de eerste klasse van de afdeling midden.

De eindstand was:

Vitac 1  10-35    2. Gispen 3: 10-35 3. Veenland 1: 10-32

4. Bijmaat 1 10-23 5. TTVN 1 10-17  6. Almere United 10-8