Lokaal

PORT AUGUSTA/ ABCOUDE De zonnewagen van het Vattenfall Solar Team is in vlammen opgegaan. Coureur Tim van Leeuwen is ongedeerd. Hij wist NunaX op tijd te verlaten. De eindzege van het team lag voor het grijpen op de laatste racedag van de Bridgestone World Solar Challenge. Met nog 300 kilometer te gaan stond het team eerste in het klassement....
ABCOUDE Bij Natuurvereniging De Ruige Hof wordt zondag 20 oktober een lezing over paddenstoelen gegeven: het is herfst!
Advertorial
Je bent betrokken geraakt bij een ongeval of je hebt een hele oude auto die je niet verkocht krijgt. Je kan dan een sloperij benaderen om het voertuig van je over te nemen....
DE RONDE VENEN Deze maand wordt er in de bibliotheken gelezen en gesproken over duurzaamheid, het thema van Nederland Leest. Winterbloei van Jan Wolkers is het boek dat de bibliotheek deze maand cadeau geeft.
MIJDRECHT Pastoor Gerard Griffioen is in de nacht van 13 op 14 oktober onverwachts overleden op 68-jarige leeftijd. Dat maakte het parochiebestuur van de H. Johannes de Doper bekend. Griffioen was ruim 15 jaar pastoor van de parochie St. Jan de Doper Vecht en Venen.
DE RONDE VENEN Paul Scholten is een brandweerman pur sang. Op 20-02-2020, zwaait hij af. Een bijzondere datum, want diverse combinaties van die cijfers geven het getal 40. En dat is het aantal jaren dat Paul actief is geweest bij de brandweer. Maar nu is het mooi geweest. Patrick van der Waaij is benieuwd wat er allemaal veranderd is de...
MIJDRECHT De deelnemers van de taallessen in Mijdrecht bezochten vrijdag 11 oktober het Anne Frankhuis in Amsterdam. De docent van de taallessen, de coördinator van het project Taal in de Praktijk en een paar coaches mochten dit fascinerende bezoek meebeleven.
DE RONDE VENEN Bij de behandeling van het tweede gedeelte van de begroting 2020 op donderdag 10 oktober waren raadsleden vooral bezorgd over de afvalstoffenheffing. "Zo gaan burgers juist alles maar in één container gooien", stelde Lijst 8 Kernen.
DE RONDE VENEN Bij de voorbehandeling van de begroting 2020 op 9 oktober kwamen diverse punten op het gebied van Ruimtelijke Zaken en Publieke Werken naar voren zoals de aanbesteding van de regiotaxi, kunst en cultuur, statushouders en alcoholgebruik bij jongeren.