Lokaal

DE RONDE VENEN Wie door De Ronde Venen fietst of wandelt wordt steeds opnieuw getrakteerd op mooie landschappen en vergezichten. In grote delen van de gemeente kan de natuur nog steeds haar gang gaan.
WILNIS Aangezien de Buurtkamers tijdelijk gesloten zijn, gingen de vrijwilligers op zoek naar alternatieven. Voormalig kok en vaste kookvrijwilliger van de Buurtkamer Wilnis, André, bedacht een mooi project. Omdat de mensen normaal op dinsdag tussen de middag van een warme maaltijd kunnen genieten in de Buurtkamer, ontstond het idee om...
Advertorial
Je bent betrokken geraakt bij een ongeval of je hebt een hele oude auto die je niet verkocht krijgt. Je kan dan een sloperij benaderen om het voertuig van je over te nemen....
DE RONDE VENEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in De Ronde Venen gestegen van negentien naar vierentwintig. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). 
ABCOUDE Ondanks het feit dat er nog geen concrete plannen zijn met betrekking tot het plaatsen van windmolens of zonnepanelen of een combinatie, worden er overal ongeruste geluiden gehoord.
DE RONDE VENEN De samenwerkende overheden in de regio U16, waar ook gemeente De Ronde Venen toe behoort, willen een realistische bijdrage leveren aan de landelijke klimaatambities. In 2030 wil de U16 1,8 TWh aan duurzame elektriciteit opwekken in de regio. Bij dit concept-bod stelt de U16 enkele harde voorwaarden voor ondersteuning van het...
DE RONDE VENEN Het aantal officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is in De Ronde Venen gestegen van 17 naar 19. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).
DE RONDE VENEN Volgens de meest recente cijfers van het RIVM, die om 14.00 uur gepubliceerd zijn, zijn er in De Ronde Venen sinds gisteren geen nieuwe personen positief getest op het coronavirus. Het totale aantal besmette personen in De Ronde Venen blijft hiermee gelijk op zeventien.
DE RONDE VENEN Het is mooi weer en de kinderen willen graag naar buiten. Niet alleen in De Ronde Venen. Wereldwijd zitten ouders van jonge kinderen met het probleem. Af en toe wordt er dus een ommetje gelopen. En gewoon een rondje in de wijk, dat is zo verschrikkelijk saai! Er is iets op gevonden. Berenjacht! Op verschillende plekken in De...
DE RONDE VENEN Aankomend weekend, in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart, gaat de zomertijd in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit. Dat betekent een uurtje minder slaap. En ook dat het vanaf zondag 's ochtends wat later licht wordt en 's avonds wat later donker.