Maatschappelijk

UITHOORN De landelijke donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton ging vrijdag van start. Van 15 november tot en met 31 maart 2020 kunnen klanten van de 200 Intertoys filialen bij de kassa 0,50 euro doneren aan Jantje Beton. Doneren kan zowel in de winkel als online. Intertoys is in Uithoorn te vinden in Winkelcentrum Zijdelwaard. De...
DE RONDE VENEN Om inwoners de kans te geven een idee voor hun buurt of omgeving vorm te geven is de Ideeënwerkplaats georganiseerd. Op 13 november was de pitchavond waarbij vier ideeën besproken en gejureerd werden. Kirsten Uittenbogaard won de 500 euro om haar idee verder uit te werken.
Advertorial
Als u medische zorg nodig heeft, dan belt u met uw huisarts. Maar wat doet u bij vragen over uw gezondheid? Zorg en Zekerheid, de zorgverzekeraar bij u in de buurt, zet de...
DE RONDE VENEN Na zes jaar naast de Eendracht is de Voedselbank nu verhuisd naar de Trekvogel aan de Karekiet. Kees Schouten, voorzitter, vertelt dat er een ander concept is bedacht zodat klanten wat meer keuzemogelijkheden hebben.
WILNIS Gemeente De Ronde Venen deed dit jaar voor de eerste keer mee aan het provinciale project Groen doet Goed. Doel van het project is om kinderen tussen de 4 en 12 jaar meer buiten te laten zijn in de natuur. Bedoeling is dat door het aanbieden van activiteiten de kloof tussen kind en natuur gedicht wordt. Met als achterliggende gedachte...
MIJDRECHT De deelnemers van de taallessen in Mijdrecht bezochten vrijdag 11 oktober het Anne Frankhuis in Amsterdam. De docent van de taallessen, de coördinator van het project Taal in de Praktijk en een paar coaches mochten dit fascinerende bezoek meebeleven.
DE RONDE VENEN Bij de voorbehandeling van de begroting 2020 op 9 oktober kwamen diverse punten op het gebied van Ruimtelijke Zaken en Publieke Werken naar voren zoals de aanbesteding van de regiotaxi, kunst en cultuur, statushouders en alcoholgebruik bij jongeren.
MIJDRECHT Wie informatie wil over scheiding kan terecht bij Scheidingscafé De Ronde Venen op maandag 21 oktober in het Gezondheidscentrum, Hoofdweg 1.
VINKEVEEN Dit jaar is de Kinderboekenweek van 2 tot en met 13 oktober. In verschillende bibliotheken werd een voorstelling gegeven door TOF toneel in het kader van het thema van de Kinderboekenweek: Reis mee!