Recreatie

REGIO In deze onstuimige week met dagelijks buien, is vrijdag een lichtpuntje. Het blijft droog en de zon schijnt zo nu en dan, meldt Weeronline. Met 7 à 8 graden in het noorden en lokaal 10 in het zuiden is het net geen lente. Er staat minder wind dan voorgaande dagen en het is dan ook prima weer voor een romantische wandeling.
ABCOUDE Afgelopen voorjaar is het nieuwe Waterliniepad in gebruik genomen. Deze langeafstandswandelroute is nu één van drie kanshebbers voor de titel Wandelroute van het jaar 2020 voor de Benelux.
Advertorial
Je bent betrokken geraakt bij een ongeval of je hebt een hele oude auto die je niet verkocht krijgt. Je kan dan een sloperij benaderen om het voertuig van je over te nemen....
VINKEVEEN Zowel Berry Richter als Jeroen Janssen bezitten een legakker, respectievelijk in zone II en zone III. Beide vinden een percentage van 15% bebouwing van hun legakker reëel. Gerard Korthals van Milieuvereniging de Groene Venen wil echter alleen natuur in zone III, omdat die tegen een natuurgebied aan ligt. Zone II zijn de legakkers die...
VINKEVEEN Na het uittreden van Amsterdam uit het Recreatieschap is er een plan opgezet voor zowel bezuiniging als verdienen. Een eerste stap was het verkopen van een aantal legakkers. De bedoeling is dat ook de overige legakkers worden verkocht en verder wordt gekeken hoe het gebied zo aantrekkelijk en recreatief mogelijk te maken.
VINKEVEEN Op en aan het water van de Vinkeveense Plassen is vrijdag 30 augustus een buitenpodium met verhalen en muziek. Inschepen bij Klinkhamer, Baambrugse Zuwe 143 in Vinkeveen. Verzamelen om 18.45 uur. Bij reservering wordt de exacte locatie doorgegeven.
VINKEVEEN Hoewel er op dit moment nog (bijna) niets gebouwd mag worden op de legakkers in de Vinkeveense plassen, staan er veel blokhutten en andere bouwsels. In het bestemmingsplan waar nu aan gewerkt wordt, komen nieuwe regels over waar gebouwd mag worden, hoe groot dat dan mag zijn en onder welke voorwaarden. De afgelopen periode zijn...
DE HOEF Het is even een eindje rijden langs Oostzijde in De Hoef maar uiteindelijk zie je aan de kant van de weg het bord met de vermelding Groene Hart Camping. John en Ineke de Jong begonnen met een varkens- en schapenbedrijf. De schapen zijn er nog maar de recreatie wordt uitgebreid.
WAVERVEEN Vlak bij het riviertje de Waver ligt camping Botsholland. Je kan er terecht met je tentje, caravan of camper maar je kunt er ook een blokhut of hooiberghut betrekken. Er is een werkend boerenbedrijf, er lopen paarden en er is zelfs een kleine kinderboerderij.