Wonen

DE RONDE VENEN De verkoopprijs van een gemiddelde koopwoning in De Ronde Venen is vorig jaar gestegen tot bijna 445.000 euro. In 2018 was dat nog ruim 412.000 euro, een stijging van 7,8 procent.
AMSTELHOEK Het was dringen geblazen bij de deur van Dorpshuis Ons Streven in Amstelhoek waar de informatieavond op 21 januari met betrekking tot de nieuwbouw van appartementen van vier lagen werd gehouden. Het wijkcomité en omwonenden vinden de geplande woningen langs de Amstel te hoog.
Advertorial
Je bent betrokken geraakt bij een ongeval of je hebt een hele oude auto die je niet verkocht krijgt. Je kan dan een sloperij benaderen om het voertuig van je over te nemen....
VINKEVEEN Voor het eerst sinds een paar jaar staan op de vier hofjes van de Dodaarslaan weer vier kerstbomen. Zo stuurde Kelly Pauw deze foto op van één van deze bomen. "Dit is mede dankzij sponsoring van de Jumbo en inzameling door inwoners mogelijk geworden", schrijft ze erbij.
DE RONDE VENEN Afgelopen week hebben wethouder Rein Kroon van gemeente De Ronde Venen, directeur-bestuurder Karin Verdooren van GroenWest en voorzitter Jan Peltenburg van huurdersvereniging Weidelanden de prestatieafspraken voor 2020 ondertekend. Gemeente, woningcorporatie en huurdersvereniging zetten zich samen in om huurders, van jong tot...
DE RONDE VENEN In 2005 heeft John den Hollander het voormalige pand van autoverhuurbedrijf Blauw bij de rotonde aan de Rondweg in Mijdrecht gekocht, bestaande uit een woonhuis gecombineerd met kantoor. Den Hollander had van begin af aan plannen voor woningbouw maar had het idee dat de gemeente niet mee wilde werken. Als klap op de vuurpijl...
DE RONDE VENEN Bij de commissievergadering Ruimtelijke Zaken op 3 december stelde inspreker mevrouw de Jong dat er volgens omwonenden nauwelijks of geen communicatie is geweest over de herontwikkeling van de Twistvliedschool.
DE RONDE VENEN Als tweede punt op de agenda van de informatieronde op 26 november kwam de herontwikkeling van de Kees Bonzaal in Abcoude ter sprake. Volgens het college zouden daar zorgwoningen met 50% sociale huurwoningen moeten komen.
DE RONDE VENEN Bij de informatieronde op 26 november sprak de heer S. Kraaikamp in namens omwonenden van de Twistvliedschool. Zij vinden het jammer dat zij niet betrokken zijn bij de start van de planning en willen meer inspraak.