Lokaal lezersnieuws

Repair Café Vinkeveen maandag 20 augustus a.s. gewoon open

Het Repair Café Vinkeveen (onderdeel van Tympaan-De Baat) is op maandagochtend 20 augustus  as gewoon open van 09.30 tot 12.30 uur. We zijn dus niet op vakantie!

Imago e-bikes hipper, ook onder studenten!

Dat de elektrische fiets, ofwel e-bike, populair is, is bij de meesten wel bekend. Ook onder de jongeren stijgt de interesse in de elektrische fiets.

 

Meer scholieren bezoeken e-bike testcenters van Stella Fietsen

rondleidingen

RONDLEIDINGEN OP FORT ABCOUDE  

De ‘kwetsbare’ Schone Baadster

G O Z E N   D O O R N staat bekend als schilder, graficus, vormgever én als beeldhouwer van “de Schone Baadster”. Het beeld dat al 35 jaar de entree tot Abcoude siert en dat zondag door zijn zoon Eelco Doorn weer eens flink in de olie is gezet.

Fietswrakken op onze bushaltes

Ik hoorde dat elke 6 maanden de gemeente in samenwerking met de politie een ronde maakt in de Ronde Venen om fietswrakken van straat / de bushaltes op te halen.

Doorstroomexperiment De Ronde Venen verlengd

DE RONDE VENEN Huurders van GroenWest van 55 jaar en ouder die op zoek zijn naar een gelijkvloerse woning, krijgen extra hulp hierbij. De gemeente De Ronde Venen en woningcorporatie GroenWest hebben hierover afspraken gemaakt.

Verrassende kunst in galerie Gemeen-Goed.

Kunstwerkplaats & Galerie Gemeen-Goed opende afgelopen zondag 15 JULI met veel bekijks een nieuwe expositie in conceptstore Abcoude Proof in de oude supermarkt in het centrum van Abcoude.   

Juf Annemieke glijdt  de Driehuisschool uit.

Op de Driehuisschool glijden de kinderen, traditiegetrouw, op de laatste de schooldag de school uit, om zo op ludieke wijze de vakantie in te luiden. Deze keer ging er echter ook een juf mee van de glijbaan.

Stichting Omgaan met Pesten kijkt terug op geslaagde opnames videoclip ‘Proud to be me’

Stichting Omgaan met Pesten lanceert in september de nieuwe campagne ‘Proud to be me’ en verspreid samen met de videoclip een gratis lespakket voor scholen, voor de week tegen pesten van 17 t/m 21 september!

Prehistorisch gaaf GVM-kamp

Afgelopen weekend werd het gymseizoen van GVM wervelend afgesloten met een echt kamp! Het gehele kamp stond in het teken van prehistorie en dat was goed te zien aan alle verklede holbewoners. Met 45 kinderen en 15 personen leiding gingen we naar het Katteveld in Werkhoven.

Pagina's