• Pr.

2e Marathon De Ronde Venen

DE RONDE VENEN In zijn nieuwjaarsspeech onthulde burgemeester Maarten Divendal het nieuws dat de eerste editie van Marathon De Ronde Venen een vervolg krijgt. Zondag 18 november 2018 vindt de tweede editie plaats van de 42 kilometer lange hardloopwedstrijd door alle acht kernen van de gemeente.

 

Rosanne Kok

Direct na de finish van de eerste editie in november vorig jaar was initiatiefnemer Michael Woerden nog niet zo zeker van het vervolg. 'Hoewel het een enorm geslaagd evenement was, komt er gigantisch veel bij kijken om zoiets te organiseren', legt hij uit. 'Daar zijn we echt maanden van tevoren mee bezig geweest.' Het enthousiasme van de deelnemers en vrijwilligers van de eerste editie trok hem over de streep. 'We krijgen nog steeds reacties van allemaal blije lopers en vrijwilligers melden zich nu al spontaan aan om ook de volgende editie weer mee te doen. Dat enthousiasme is zo leuk dat we er toch voor kiezen om een nieuwe editie te organiseren.'

 

ROUTE BLIJFT HETZELFDE Het parcours van de marathon blijft behouden, evenals de start- en finishlocatie in Abcoude. 'Aan de route willen we niets veranderen omdat vooral daar heel enthousiaste reacties op kwamen. De afwisseling en de verbintenis tussen alle kernen werd door de lopers als heel leuk en positief ervaren. Het enige wat veranderd is dat wel komend jaar ruimte hebben voor meer deelnemers', legt de hardloopliefhebber uit. 'Zo hadden we dit jaar driehonderdvijftig marathonlopers en verwachten we er vijfhonderd voor dit jaar.

 

MEER DUO-LOPERS Ook voor de duo-lopers kunnen we meer aanmeldingen kwijt; komend jaar kunnen er tweehonderd duo's meedoen. Uit onze evaluatie is namelijk gebleken dat de marathonlopers nergens hinder van de fietsers hebben ervaren. Dat is heel fijn, want de duo-loop, waarbij twee deelnemers kunnen afwisselen tussen hardlopen en fietsen, was heel populair.' In de loop van het voorjaar wordt de inschrijving voor de tweede editie van de Ronde Venen Marathon geopend.

 

http://www.derondevenenmarathon.nl/