• Van links naar rechts: Stella Timmer, Robert Hasperhoven, directeur, en Karin Souwer, werkzoekende.

    Caroline Ströer

70 werkzoekenden en 17 werkgevers

Kiezen uit zeven verschillende bedrijfstakken

MIJDRECHT Voor de eerste keer was in het Werkcentrum aan de Rondweg in Mijdrecht op 22 februari een Meet &Greet 50 plus georganiseerd waarbij werkzoekenden en werkgevers elkaar konden ontmoeten en liefst een match maken.


Caroline Ströer

José Boesten, zelf werkgever en voorzitter van de Ondernemingsvereniging Abcoude-Baambrugge presenteerde de avond. Zij kwam met een aantal stellingen waar de twee wethouders: Alberta Schuurs, initiator van de avond, en wethouder Marja Becker een reactie op konden geven.

STELLINGEN Eén van die stellingen was dat het rendabeler is om in 50 plussers te investeren dan in jongeren. Volgens wethouder Becker is uit onderzoek gebleken dat 50 plussers in ieder geval minder vaak ziek zijn. Wethouder Schuurs gaf aan dat een 50 plusser vaak geen idee heeft waar hij of zij een baan moet zoeken en daarvoor is het belangrijk een vast aanspreekpunt bij het werkcentrum te hebben en op UWV.nl is alle data vinden.

Ook stelde de wethouder als reactie op een artikel in het AD dat er geen mensen te vinden zijn, dat je niet een schaap met vijf poten moet willen. 'Er zijn ook gewone schapen'. Ook op de uitspraak dat 50 plussers vaak onvoorbereid op een sollicitatiegesprek komen, vond de wethouder dat de werkzoekende 50 plusser in deze gemeente wel goed voorbereid wordt.

MATCH Daarna konden de werkzoekenden bij de tafels die in zeven categorieën waren verdeeld namelijk: industrie, beveiliging, techniek, zorg, horeca, uitzendbureau en mode, tien minuten een gesprekje voeren met de betreffende werkgever. Daarna ging het belletje en kon men naar een andere tafel lopen. Op de tafels lagen papieren waar de eventuele match kon worden ingevuld met naam en telefoonnummers. Die lijsten gaan naar het Werkcentrum en daarna worden de afspraken gemaakt.

Stella Timmer, van VMB Security & Services b.v. in Uithoorn vertelt dat zij al meerdere mensen uit de Ronde Venen aan het werk hebben en dat zij op zoek zijn naar meer mensen.'Dat kan uiteenlopen van receptionele medewerkers tot object beveiligers en surveillanten. We hebben een tekort aan dames', stelt Timmer. De bedoeling is dat de resultaten geëvalueerd worden om te kijken of de avond wel of niet een succes is geweest.